изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:07 EEST
Яне иска 100 бона от Атанас Атанасов; генералът: Опитват се да ми затворят устата!    
Политика Съдебен скандал за 100 хил. лв. е на път да разтърси българската политика, след като днес стана ясно, че лидерът на РЗС Яне Янев е завел дело срещу “дясната ръка” на Иван Костов – Атанас Атанасов. Причината – телевизионна изява на генерала, в която той обвинява Яне, че е финансирал предизборната си кампания с мръсни пари.

“Спокоен съм, защото всяко предизвикателство представлява възможност, но не искам да издавам тактиката си преди битката в съдебната зала. Сигурно е, че Яне Янев не действа автономно. Той е съветван от хора и среди, даващи си сметка, че аз съм човек, който знае много и не се притеснявам да го казвам. Добре ме познават, воюваме отдавна и правят опит да ми затворят устата. Направили са обаче тактическа, а може би и стратегическа грешка. Тя може да им струва много, защото за тях съществува риск да бъдат демаскирани”, коментира Атанас Атанасов пред БЛИЦ.

Той реши да допълни думите си с още по-конкретна информация. “Стара въпрос за групата на Трактора, която навремето експлоатираше Никола Филчев за разчистване на сметки с неудобни хора. Това са хора, ръководени от няколко щатни служители на ДС”, каза Атанасов и сам обяви какви са претенциите срещу него. “В едно мое интервю казах три основни неща. Първо, че хора от антуража на Петко Сертов разботеха организирано и координирано за предизборната кампания на РЗС. Второ – Яне Янев атакуваше яростно Сергей Станишев, а за създадената от него ДАНС се изказваше ласкаво. На трето място никой не даде обяснения за парите, които бяха използвани за предизборната кампания на РЗС, струваща страшно много пари. Тя бе финансирана от контрабандните канали, контролирани от двама бивши офицери на Държавна сигурност - Цайса и Марадоната, като тези лица бяха назначени на високи позиции от ръководството на ДАНС”, обясни Атанасов.

Темида ще разгледа претенциите на Яне Янев навръх Атанасовден, което накара генерала да изрази недоумението си как така делата срещу него са насрочвани все по празници. “Не е тайна, че Янев е близък с много хора в компрометираната ни съдебна система”, завърши многозначително Атанасов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Яне иска 100 бона от Атанас Атанасов; генералът: Опитват се да ми затворят устата! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди