изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:27 EEST
Страхотна победа за Иванков в дербито, Бурса начело в Турция    
Новини Българският вратар Димитър Иванков пази цял мач за страхотния успех на Бурсаспор с 3:2 при гостуването на Бешикташ в дербито на 16-я кръг на турската Суперлига. Трите точки означават, че поне една нощ Бурса ще бъде начело в класирането, с 35 точки в актива си. Кайзериспор и Фенербахче имат по 34, а Галатасарай – 33, но тепърва ще играят срещите си от кръга.


Двубоят бе интересен и до последно не се знаеше точно как ще завърши. Още в 19-та минута Бурсаспор смълча „Инюню”, когато Озан Ипек откри резултата след центриране на Волкан Шен. Гостите превъзхождаха през цялото първо полувреме, като играеха много стабилно особено в отбрана. Точно преди почивката Бешикташ претърпя и още по-лоша загуба, като заради травма вратарят Рюстю трябваше да бъде заменен от младия си колега Корчан Челикай. Бобо и Нихат бяха най-опасните играчи на Бешикташ, но техните удари или минаваха покрай вратата, или бяха ловени от Иванков.
След паузата логично домакините натиснаха много сериозно, и в 56-та минута стигнаха до изравняване. Мерт Нобре засече с глава центриране на Екрем в средата на наказателното поле, и не остави шанс на отбраната на Бурсаспор. Само пет минути по-късно Матео Ферари падна в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Протестите на гостите доведоха само до един жълт картон, а Бобо успя да прати Митко Иванков в погрешния ъгъл, и да изведе Бешикташ напред. В 77-та минута взаимодействие между Ибрахим Юзюлмез и Бобо за малко не приключи и с трети гол за домакините, но последния прати топката в аут. Пропускът се оказа фатален за „черно-белите”, тъй като те допуснаха две попадения в заключителните пет минути, и в крайна сметка загубиха.
В 85-та минута Иван Ергич оползотвори хубава атака на своите, като стреля мощно във вратата на Корчан Челикай. В 89-та минута Томаш Допоточни донесе успеха за Бурсаспор с удар под гредата, за крайното 3:2 в полза на гостите.
В дадените от съдията четири минути продължения имаше две инфарктни атаки за Бешикташ. Първо Бобо успя да залъже Иванков, но Али Тандоган изби почти от аутлинията. В третата минута на добавеното време българският вратар направи брилянтно спасяване на удар на Юзюлмез, за да съхрани победата на своите.  dir.bg
 


Сходни връзки

Страхотна победа за Иванков в дербито, Бурса начело в Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди