изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:11 EET
Зимата се превръща в бедствие    
Новини 221 населени места са без тока заради обвилните валежи от дъжд и сняг през последните часове. Метеорологичната обстановка в страната е усложнена с превалявания от дъжд и сняг в цялата страна, а в Югоизточна България предимно от дъжд, съобщиха от "Гражданска защита".

На тъмно и студено в област Добрич са 28 населени места, в област Кърджали – 130, област Разград – 19, област Шумен -16, както и отделни населени места в областите Варна, Кюстендил, Смолян, София, Софийска.

Без вода пък са 4 населени места в община Разград.

Поради падналия дъжд, преминал в сняг в южните квартали на София има паднали дървета в районите на Бояна, Драгалевци, Златните мостове и пътя за Алеко.

Пет екипа на столичната Гражданска защита работят по сигнали на граждани за опасно надвиснали ледени висулки, паднали дървета и клони, в района на Банкя, кв.Витоша и центъра.

Екипи на Гражданска защита от Бургас, съвместно с екипи на Пожарната отводняват дворни места и къщи в село Равнец. Наводнен е района на портала на СОМАТ-Бургас. Спасителен екип работи по отводняването му.

Спасителни екипи от Кърджали работят по отводняване на дворни места и трафопост в кв. „Възрожденци”. В областите Варна, Видин, Силистра спасителни групи на Гражданска защита работят по сигнали за наводнени дворни места и мазета, както и за паднали дървета. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Зимата се превръща в бедствие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди