изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:59 EEST
Президентите на Русия, Беларус и Казахстан приеха съвместно изявление за Митническия съюз    
По света Алма Ата. Президентите на Русия, Беларус и Казахстан се договориха да създадат единно икономическо пространство на 1 януари 2012 г. Това се казва в съвместно изявление на държавните глави на трите страни, прието в края на днешната неформална среща на президентите на седем страни от ОНД в Алма Ата, предаде ИТАР-ТАСС.


Дмитрий Медведев, Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев потвърдиха в съвместно изявление, че Митническият съюз на трите държави ще започне да функционира от 1 януари 2010 г. Той „ще съдейства за ръста на взаимната търговия, ще повишаване конкурентоспособността на нашата продукция, ще открие нови перспективи за инвестиции,” уверени са лидерите.
Те очакват, че „формирането на съюза ще стимулира задълбочаването на сътрудничеството в ЕвраАзЕС, като ще способства и за активизацията на взаимодействието в ОНД.”
„Създавайки Митническия съюз ние се обявяваме за неговото понататъшно разширяване, приемането на други наши партньори в него в зависимост от готовността на самия съюз,” се отбелязва още в документа.
Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Президентите на Русия, Беларус и Казахстан приеха съвместно изявление за Митническия съюз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди