изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:02 EEST
21 ХИЛ. ЛВ. ДЪЛГОВЕ КЪМ ОБЛАСТНА УПРАВА    
НовиниОт партиите СДС е рекордьор с неплатен наем от 4820 лв., следвана от БСП. Това стана ясно в отчета на областния управител Желязко Желязков и екипа му в края на отиващата си 2009 г. Той призна, че през отиващата си 2009 г. е имал по едно щастливо и нещастно събитие в личен план


На нарочна пресконференция областният управител на Добрич Желязко Желязков се отчете пред медиите. Данните показват, че за времето, в което е стъпил в длъжност текущата издръжка на областна администрация е свита от 82.08 % на 39.2 на сто. С нарочна заповед е ограничено ползването на служебни коли, разговорите по мобилни и стационарни телефони. Спрени са разходите за обучение, каза Желязков. "С встъпването ми в длъжност разпоредих и проверка на сделките на бившите управители. Към момента проверката показва, че областната администрация е придобила 11 апартамента в квартал "Реджията", които са в окаяно състояние срещу заменки с 3 имота край Кранево. Оценките на апартаментите са завишени и сега не знам дали бихме продали тези апартаменти и на цена 10 на сто от оценката ми. Тя е правена през в началото на 2006 г.
Квадратурата на апартаментите е по 40-45 кв. м, има и такива от по 36 кв. м., като средно оценката е била над 20 хил. лв., а сега не струват и 7-8 хил. лв. Цената на апартаментите е от 18-20 хил. до 40 хил.лв. /най- големият апартамент/. Две досъдебни производства са заведени по такива случаи. Единият от тях е за продажбата на 8 имота по крайбрежната ивица Дамбата в Балчик" - каза още Желязков.
Той призна, че областна администрация има несъбрани вземания от наематели физически и юридически лица в размер на 21 хил. лв. 36 изпълнителни дела областна администрация е завела към некоректни наематели на държавна собственост физически лица. Сред длъжниците са и политически партии. Най-много пари дължи СДС за ползваната база в Добрич - 4820 лв., неплатен наем за 1 година. Администрацията е изпратила писмо за прекратяване на договора им. Неплатен дълг има и БСП централата в Добрич - 1 841 лв., каза още губернаторът. След предупреждение в писмен вид за освобождаване на помещението дълг е платила и ДПС за централа в Тервел, но продължава все още да дължи лихва, каза още губернаторът.
"В личен план през отиващата си 2009 г. ми се случиха едно щастливо и едно нещастно събитие. Щастливото е раждането на внуците ми близнаци - момче и момиче. Нещастното е свързано със задържането на моя брат, обвинен в престъпление. Аз отстоявам позицията, че всички са равни пред закона и всеки трябва да носи отговорност за постъпките си" - каза в заключение Желязков.
 


Сходни връзки

21 ХИЛ. ЛВ. ДЪЛГОВЕ КЪМ ОБЛАСТНА УПРАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди