изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:57 EEST
Голям хранителен скандал, разкрит в Гърция    
По света Голям хранителен скандал са разкрили властите в Гърция, след като при направени по магазините проверки е било констатирано, че четири водещи в страната компании безжалостно пласирали на пазара и изнасяли в чужбина замърсени продукти и стоки менте, съобщава атинският в. "Вима", цитиран от БТА.

"Хранителни бомби и ментета на трапезата ни за Коледа", предупреждава вестникът, като отбелязва, че въпросните фирми захранвали супермаркетите с негодни продукти, като олио, сирена, сусамено семе и други, а една от тях даже изнасяла всякакви млечни продукти в чужбина.

"Вима" пише, че при проверките инспектори от службата за контрол над храните /ЕФЕТ/ не могли да повярват на очите си, когато установили, че става дума за тези четири реномирани фирми, чиито имена не се съобщават.

На тях се очаква да бъдат наложени глоби до един милион евро. Големи хранителни компании играят на "руска рулетка" във вреда на общественото здраве, изтъква вестникът, като посочва, че в складовете на фирмите били намерени тонове замърсени храни и стоки менте, включително внос от чужбина. БТА

www.actualno.com

 


Сходни връзки

Голям хранителен скандал, разкрит в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди