изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:10 EEST
ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СПЕЧЕЛИ ДВА ПРОЕКТА ПО "ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО"    
НовиниПриключи оценяването на проектите по програма "Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013", подадени по втората обява за набиране на проектни предложения с краен срок 31 януари 2009 г. Съгласно решение на Съвместния управленски комитет на програмата, Генерал Тошево има два одобрени проекта, съобщиха от пресслужбата на общината.

Единият е "Трансграничен регион Генерал Тошево - Негру Вода -  непозната туристическа дестинация", а стойността му е 1 464 112.4 евро. Проектът предвижда изграждане и оборудване на туристически информационен център в Генерал Тошево и Негру Вода, ремонт на пътя между селата Красен и Росен /2.3 км/, поставяне на асфалт на път до област "Гората", край Негру Вода. Ще бъдат определени и маркирани туристически маршрути, ще се монтират дървени бунгала в с. Красен. Предвидено е също благоустрояване на прилежащите територии към музея "Йордан Йовков" и Филиповата кръчма.
Другият одобрен проект по програмата е "Каравана на здравето и образованието", с водещ партньор Университета "Овидиус" в Констанца, Румъния. Община Генерал Тошево е партньор съвместно с община Тервел. Общата стойност на проекта е 248 520,00 евро. В Генерал Тошево ще бъде оборудван зъболекарски кабинет и ще се извършат прегледи на населението в селата. Едната каравана ще бъде за консултации и лечение по местата, където хората нямат медицински център. Другата - за консултации и лечение, а също и за образование за студенти от трансграничния район. Проектът трябва да свърже стоматологичните офиси от трансграничната мрежа РОБУДЕНТ и да осигури професионално обучение на стоматолози в Университета "Овидиус" в Констанца. Община Генерал Тошево ще получи един компютър и ще участва в каравана за информация и образование на населението.
 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО СПЕЧЕЛИ ДВА ПРОЕКТА ПО "ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди