изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:42 EEST
ПО ХЛЯБ ДНЕВНО ЗА САМОТНИ ПЕНСИОНЕРИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ В ОБЩИНА БАЛЧИК    
НовиниОбщинският съвет в Балчик реши на последното си заседание да продължи социалната политика на общината.


Право на един хляб дневно ще имат самотни възрастни хора над пенсионна възраст, както и социално слаби и хора с увреждания. За целта желаещите трябва да подадат молба до кмета на общината или на съответното населено място. Постъпилите молби ще бъдат разгледани от комисия, която ще осъществи реализацията на услугата. През 2010 година разходите за погребения на ветерани от войните, социално слаби, самотни и безпризорни граждани, регистрирани в дирекция „Социално подпомагане”, ще бъдат за сметка на собствените приходи в местния бюджет. Пенсионерите от Община Балчик на възраст до 67 години ще могат да закупуват карти за вътрешноградски транспорт или в района на вилната зона до спирка „Орехите” с 80% намаление от цената. Възрастните хора над 67 години и инвалидите с трайна нетрудоспособност над 50% ще могат да закупуват карти срещу 1 лев. Желаещите да ползват намалението ще могат да подадат молба до кмета на Община Балчик.
Пенсионерите и социално слаби хора от населени места в общината ще могат да използват предоставените на кметовете и кметските наместници карти за пътуване до общинския и областен център.
Така наред с изпълнението на другите си функции и задачи, Община Балчик ще продължи да изпълнява и своята социална политика.
На последната сесия на Общинския съвет в Балчик е решено още всички служители, заети в бюджетната сфера, без персонала в поделенията на делегиран бюджет, през следващата година да получат по 450 лева за работно облекло.
 


Сходни връзки

ПО ХЛЯБ ДНЕВНО ЗА САМОТНИ ПЕНСИОНЕРИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ В ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди