изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:40 EEST
4 МЛН. ЛЕВА ПО ТРАНСГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ ЩЕ ТЪРСИ ОБЩИНАТА ЗА НОВ ПАЗАР    
НовиниЗа финансиране на стойност около 4 млн. лева ще кандидатства през следващата година общината в Добрич - по мярка на програмата за транстранично сътрудничество България - Румъния.


Идеята е с него да се реализира готовият вече проект за пазар с подземен паркинг. Той е разработен по проект, финансиран в рамките на Техническа помощ по Програма ФАР, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Общината е била одобрена за консултантска подкрепа в рамките на 60 000 лева. Целта на финансирането е била пълна готовност за депозиране на проект по Оперативна Програма “Трансгранично сътрудничество България - Румъния”. С него община Добрич възнамерява да кандидатства за изграждане на нов централен градски пазар - на мястото на съществуващия, за да се постигне по-добро обслужване на гражданите и да се подкрепят земеделските производители от района. Идеята е да се получи безвъзмездно финансиране от европейските фондове, без това да повишава цената на ползването на щендерите от търговците.
Предвижда се сградата да се състои от 3 корпуса, 2 големи - в южната и северната част, в които ще са разположени търговските зали и един по-нисък, свързващ предходните два. Търговските площи ще са оформени като клетки с размер 2х2м, в които се разполагат маси и щендери за излагане на стоките. Целта е да се запази съществуващият  брой маси, а именно - минимум 150. Предвидени са и допълнителни складови площи - за стоки, за амбалаж и др., както и помещение за събиране на отпадъците. В една от търговските зали ще бъде обособена и зона за търговия с риба и рибни продукти - т. нар. „рибен пазар”. Администрацията на пазара ще се помещава в две офисни помещения на второ ниво. До тях ще се намира заведение за хранене. Фасадите са решени като комбинация от остъкляване с окачена фасада и плътни части с каменна облицовка. По фасадата на основната търговска зала се предвижда поставяне на външни слънцезащитни елементи от алуминий. Предвижда се изграждането на подземен паркинг, който ще се осъществява по рампа с вход от улица “Огоста”. Предвижда се да се запази съществуващата двуетажна сграда на Градските хали.
 


Сходни връзки

4 МЛН. ЛЕВА ПО ТРАНСГРАНИЧНИ ПРОЕКТИ ЩЕ ТЪРСИ ОБЩИНАТА ЗА НОВ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди