изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:44 EET
МВР спретна "Наглите 2", закопча трима    
Ред и сигурностСпециализирана полицейска операция "Наглите 2" се провежда на територията на София – това потвърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, потърсен за коментар на засиленото полицейско присъствие в града тази нощ. Действително има засилено полицейско присъствие. Тече продължение на операция "Наглите", под кодовото наименование "Наглите 2", предаде агенция Фокус.

Издирват се заподозрени лица, свързани с групата за отвличания. Работи се по обезпечаване на още една къща, в която са държани похитени.

"Издирваме още 1-2 лица. Блокирали сме къща, за която имаме данни, че са държани похитени лица, както и една гаражна клетка, която е била ползвана като междинно звено. Акцията се провежда на територията на София и околностите", каза още Цветанов. По думите му, полицаите ще успеят да си свършат работата, без да предизвикват проблеми за гражданите и да се утежнява пътната обстановка в пиковете часове.

"Към настоящия момент операцията е свързана с лица, които са на територията на София и са съпричастни към отвличанията, които станаха през последните две години и половина", съобщи още вътрешният министър.

Операцията е под ръководство на Прокуратурата – каза Цветан Цветанов. Задържани са трима души до момента. Операцията продължава.

В хода на специализираната полицейска операция "Наглите 2" до момента е осъществено влизане и претърсване на 5 – 6 адреса – това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Обезпечена е една къща, в която се предполага, че са държани похитени. Открита е и една гаражна клетка, която е била ползвана за задържане на похитените, преди откарването им към основната база – каза още Цветан Цветанов.

Служител на баретите е бил прострелян в ръката от един от задържаните по време на операция "Наглите 2". Министърът вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че всички планирани за задържане лица по време на продължението на полицейската операция са задържани. По време на претърсването на последния адрес едно от лицата е оказало съпротива, произвело е изстрел и е прострелял един от баретите. Простреляният служител на МВР е транспортиран към болница.

"Това е още едно доказателство, че наименованието "Наглите" напълно съответства на поведението и стила на тази организирана престъпна група", заяви Цветан Цветанов.

"Наглите 2” е насочена към 5 лица. Това обясни прокурор Бойко Найденов. "Операция "Наглите 2" беше планирана в хода на разследването на групата за отвличания. Установихме още 5 лица, които имат отношение към няколко от отвличанията и в момента пристъпваме към локализирането и задържането на тези лица. Незабавно след това ще повдигнем обвинения", каза Найденов. Той добави, че се претърсва още една квартира, в която са държани двама от заложниците.

Прокурор Найденов отказа да обясни дали акцията се провежда само на територията на София.

Припомняме, че на 17 декември 2009 г., четвъртък, бяха задържани 25 лица на различни места в страната, свързани с групата, извършвала знакови отвличания, и автори на различни престъпления. Много от тях бяха с криминални досиета, други – с влезли в сила присъди. Освен София, операция "Наглите" се проведе на териториите на ОД МВР Велико Търново и Монтана. В София съдът остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража – шестима от задържаните. http://bulgaria.actualno.com

 


Сходни връзки

МВР спретна "Наглите 2", закопча трима | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди