изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:33 EEST
ДНЕС ТЕМПЕРАТУРА НАД НУЛАТА    
НовиниВъзможно е тролейбусите отново да не се движат

В ранните часове на деня вчера областта осъмна, скована от лед и студ. По данни на метеостанцията сутринта в Добрич термометърът е показвал минус 11 градуса. Ледът стана причина да не тръгнат по маршрутите си тролейбусите от градски транспорт, като управителят на общинското дружество Митко Митев заяви, че е възможно и днес те да не се движат, тъй като има обледяване на контактната мрежа.
По обяд термометърът достигна минус 4.5 градуса, като ръководителят на метеостанцията Тодор Костадинов заяви, че днес максималните ще достигнат до плюс 5-6 градуса.
Заради лед, сковал областта 20 села осъмнаха без ток. Пет помпени станции също бяха без електрозахранване, което стана причина част от селата в областта, както и Добрич да останат и без вода.
В следобедните часове екипите на "Е.ОН България" бяха възстановили на 95 на сто повредите, като по данни на Областния съвет за сигурност по обяд без ток са били само три от селата в областта. Постепенно е започнало нормализиране и на водоподаването, каза управителят на "ВиК" Величко Василев, който отправя и апел към гражданите да не се презапасяват с вода, за да може системата и водоемите да се напълнят и водоподаването на града да бъде нормализирано.
Вчера сутринта по всички направления от Автогара - Добрич, са тръгнали автобуси без Силистра. От Автогарата заявиха, че единствено автобус за този областен град не е пуснат, тъй като пътищата са били непроходими. Автобусът, тръгнал за Русе, се е върнал от средата на пътя, тъй като е имало препречен ТИР и е било невъзможно да се продължи. За днес отново всички автобуси ще тръгнат по направленията, но ако някъде по пътищата има проблем - те ще се върнат, заявиха от Автогарата. Екипи на Гражданска защита в нощта срещу понеделник и вчера продължиха да отстраняват пречупени обледени клони и дървета по сигнали, подадени на тел. 112. От интензивното отделение в болницата заявиха, че пострадалият в неделя 50-годишен мъж все още в критично състояние.
В близките дни по данни на синоптиците ни очаква затопляне, като максималните температури се очаква да достигнат до 9-10 градуса над нулата. В петък обаче отново се задават валежи - първо от дъжд, които след това ще преминат в сняг, допълни Костадинов.
 


Сходни връзки

ДНЕС ТЕМПЕРАТУРА НАД НУЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди