изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:20 EEST
УСПЕШНА ГОДИНА ИЗПРАЩА КЛУБ "ДЕТЕЛИНА"    
ОбществоТържество за изпращане на 2009 г. са организирали членовете на Районната организация на сляпо-глухите в Добрич, съобщи за НДТ председателката Калинка Ковачева. Отчетено е, че тази година е била успешна и ползотворна.

Всички 45 членове на организацията са снабдени с необходимите помощно-технически средства. През годината РОСГ е получила дарения на стойност 1 300 лв. За спортния клуб е спечелен проект към община Добрич на стойност 1 000 лв.  Осем от спортистите на организацията участваха в Държавното първенство на сляпо-глухи в Пловдив и спечелиха 17 медала, припомни още К. Ковачева. Съставът за стари градски песни „Антица” се върна с два златни медала от Републиканския фестивал в Перник и от  Националния празник в Пловдив. Музикално-поетичната композиция „Сърцето на Добруджа” - в изпълнение на Калинка Ковачева и Светла Маринова, има диплом за първо място от Перник и златен медал от Пловдив. Дуетът за народни песни - Мария Андреева и Станчо Станчев, спечели също златен медал. Споменатите участници са включени в книгата „Дарования 2009”, издадена от „Ротари клуб” и община Добрич.
През изтеклата година бе издаден сборник стихове „Бряг на любовта” от поетичен клуб „Вдъхновение” към НАСГБ, в който са включени творби на трима добруджански поети, припомни още К. Ковачева. В клуб „Детелина” са проведени  здравни беседи, срещи с поети, кулинарни изложби, честване на празници и рождени дни.                           
На своите приятели от организацията Калинка Ковачева пожелава Новата 2010 година да бъде също така ползотворна, богата, мирна и добра.
 


Сходни връзки

УСПЕШНА ГОДИНА ИЗПРАЩА КЛУБ "ДЕТЕЛИНА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди