изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:28 EET
Вене Сотиров не бил отвлечен от ”Наглите”    
Ред и сигурностНяма данни престъпната група "Наглите" да е организирала отвличането на бизнесмена Вене Сотиров. За 17-18 от 19-те отвличания, организирани от групата, вече има доказателства, че са извършени от членовете й, каза в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.   

Почеркът при отвличането на Сотиров обаче е съвсем различен, уточни той.
Бизнесменът е в неизвестност вече от април и се смята, че или е бил убит от похитителите си, или е починал заради тежко заболяване, за което са му били нужни специални лекарства.
Преди дни дъщеря му заяви в телевизионно интервю, че единственото, на което се надява е да намерят трупа му, за да може семейството да го погребе.

"Не сме спирали да работим по този случай. Съвсем нормално е да мислим, че има и друга група за отвличания, по която работят колегите", уточни Цветанов.

Междувременно той съобщи пред Дарик радио, че още един - пети човек, е задържан по време операция "Наглите-2", която е започнала тази нощ и при която беше прострелян служител на отряда на баретите. Друг член на престъпната група за отвличане с прякор Сапата продължава да се издирва. (Виж линка долу)

Двама от задържаните днес са били вече в затвора. Един от петимата пък е бил на облекчен режим в затвора в "Казичене" и дори в свободното си време е охранявал един от похитените.

В същото време - един от задържаните - Любомир Симеонов-Гребеца, обвинен, че е част от организирана престъпна група за отвличания, даде показания пред съдия. В залата бяха доведени и останалите петима, задържани в ареста - Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера и Димитър Димитров-Релето. До момента срещу Културиста, Йожи, Хамстера, Гребеца и Релето прокуратурата е повдигнала обвинения само за три отвличания.

"Доказателствата срещу групата "Наглите" ще издържат в съда, защото ДНК-профилите са категорични", коментира обаче пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.  За съжаление или радост, това е много сериозна групировка, коментира той. По думите му задържаните до момента са част от основната група.

По-рано днес Цветан Цветанов представи пред парламента информация за поседните успешни операции на МВР, вкючително "Наглите", и заяви, че предишното правителство е оставило едно "импотентно" МВР.

dir.bg

 


Сходни връзки

Вене Сотиров не бил отвлечен от ”Наглите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди