изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:05 EEST
Янев обяви, че създава втората най-голяма депутатска група    
ПолитикаРазбитата парламентарна група на "Ред, законност и справедливост" ще бъде възстановена в началото на следващата година. Това заяви с увереност независимият депутат Яне Янев по БНТ, цитиран от БЛИЦ. Парламентарната група на РЗС се разпадна и бе заличена от регистъра на Народното събрание, след напускането на депутата Марио Тагарински.

Създаването на нова депутатска група обаче може да стане едва, след като се атакуват пред Конституционния съд текстовете от правилника на НС, според които независимите депутати не могат да създават парламентарна група. Янев уточни, че до Коледа ще внесат такова искане в КС и очакват той да постанови, че това ограничение е противоконституционно.

По думите на Янев в момента участие в новата парламентарна група са заявили депутати от "Атака" и ГЕРБ. Лидерът на РЗС отказа обаче да каже колко души ще сформират групата и кои са те.

"Статутът им е такъв в момента, че нямат възможност да се присъединят", коментира той. По думите на Янев, РЗС ще стане втората най-голяма група след ГЕРБ.

"След Нова година ще стане ясно и какво е направил "шутът" (председателят на "Атака" Волен Сидеров - бел. ред.) спрямо собствените си депутати", каза още Янев. По думите му Сидеров е предприел противоконституционни действия спрямо тях и ги е поставил в зависимост.

Според лидера на РЗС народни представители от "Атака" са били принуждавани да подписват запис на заповед (ценна книга, която удостоверява задължение - бел. ред). С тях разполагали компетентните органи и депутатите.  dir.bg

 


Сходни връзки

Янев обяви, че създава втората най-голяма депутатска група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди