изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:20 EEST
МАЙКИ КРЪСТИХА ДЕЦАТА СИ НА ГЕРОИ ОТ ТУРСКИ СЕРИАЛИ, РОДИ СЕ И ЕДИН ВИЕТНАМ    
КоледаМарийка е №1 в нежния пол, Иванчо е изместен от Георги

Имена на герои от турски сериали избираха през тази година немалка част от добричлии, сочи справка на "Гражданска регистрация и обслужване на населението" (ГРОН) в Добрич, установи репортерска проверка на НДТ. Всеки месец има поне по една майка, която да е кръстила момиченцето си Едже - на симпатичната малката героиня от филма “Сълзи над Босфора”, който се завъртя по Нова телевизия. Култовият сериал дотолкова е трогнал семействата, че те не са пренебрегнали и останалите герои - Еге, Онур, Кенан, Баръш и др. По време на излъчването на най-интересните серии на “Перла” по БТВ през октомври, момиченце е било кръстено на главната героиня Инджи, а друго - на нейното дете Мелек.    

Всъщност, нашенки не от вчера даряват имена на децата си от хитови сериали. Това не е нещо ново, защото много пъти сме срещали имена от латино-сапунки - то не бяха Есмералди, не беше Родриго, Роберто и всякакви такива завъртяни псевдо-български имена.

Сега пък актуални са Инджи и Мехмед - това е модерно все пак… Но лошото идва след време, когато сериалът ще свърши, все пак не е „Дързост и красота“, а детето цял живот ще носи това име. Дали ще му хареса?!

Проверка на НДТ установи още, че в Добрич през 2009 година са се родили и Майк Жулиетов, Джъстин Маринов и Пабло Севжан.

Има семейства, които са нарекли отрочетата си Леон, Ребека, Изабела, Майкъл, Марисол. През септември на бял свят е дошло и момченце с името Виетнам. Все повече наши съграждани обаче избират за своите деца хубавите имена Дея и Рая.

Според справката на ГРАО, най-предпочитаното мъжко име е Георги. В момента в Добрич живеят 2731 души с това име. Първенството при момичетата държи Мария. 1508 жени са кръстени на Дева Мария.

В следващите седмици не са и малко именниците, които ще трябва да почерпят - Стефан (704 души), Стефка (291), Васил (641), Василка (264), Иван (2219), Иванка (1109), Йордан (994) и Йорданка (806). 

НДТ

 


Сходни връзки

МАЙКИ КРЪСТИХА ДЕЦАТА СИ НА ГЕРОИ ОТ ТУРСКИ СЕРИАЛИ, РОДИ СЕ И ЕДИН ВИЕТНАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди