изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:27 EEST
"Наглите” готвели атентат срещу Бойко. Премиерът: Слави ми искаше 50 % от ГЕРБ    
Новини По всяка вероятност покушението срещу премиера щяло да бъде извършено на бул. “България”, тъй като по този маршрут Бойко Борисов преминава всекидневно. А булевардът дава възможност за бързо измъкване.


Премиерът: Слави ми искаше 50 % от ГЕРБ

Image

Премиерът Бойко Борисов заяви в сензационно интервю пред в. Уикенд, че Слави Трифонов му поискал да има влияние върху 50 % от ГЕРБ. Това се случило, когато Бойко основавал партията си, във времената, когато двамата бяха доста близки. “От този момент добра дума за себе си не съм чул в шоуто му. Нека това лежи на неговата съвест. С нищо не съм го засегнал или обидил. Само добро е видял от мен. Уважавал съм го за това, което е постигнал, но...”, казва Бойко Борисов пред изданието. Премиерът твърди, че оттогава не е чувал , нито виждал Трифонов, а предаването му започнало усилено да го ругае след като отказал."Искаше да влиза в политиката по някакъв начин. Обясних му, че е абсурдно", продължава Бойко Борисов.  

Image

Факт е, че Слави Трифонов и хората му всячески нападат Бойко Борисов, много често с очевидно нелепи твърдения и анализи, което отблъсква голяма част от иначе стабилната аудитория на предаването. Разследване на в. Уикенд разкрива и опит за атентат срещу премиера организиран от групата за отвличания прочула се като “Наглите”.

виж в пълен размер

Нейни членове закупили в Гърция гранатомет и уреди за заглушаване на полицейските честоти. Американската служба за борба с наркотрафика ДЕА надушила, че те са за атентат срещу Бойко Борисов. Нови и нови подробности за “Наглите”те излизат в публичното пространство. Те копирали като под индиго методите и прийомите на мексиканските похитители. За да са безупречно ефективни , престъпниците тренирали на сухо и проигравали отвличането няколко пъти. Около 20 души са членове на бандата с различен профил – кражби на коли, грабежи и убийства. Всеки един обаче е действал по няколко направления, за да може да има заменяемост. Тази група се е събирала само при отвличанията, като през останалото време членовете си действали самостоятелно или работили за различни групировки и покровители. За залавянето на „Наглите” е съдействал бизнесмен, чийто син е бил набелязан от бандитите за отвличане. Той е подал информация в МВР. Той бил предупреден от службата за сигурност на фирмата си. По съвет на адвокатите си той подал сигнал в полицията, която поела случая в свои ръце.

 

 

Бойко Борисов: На война като на война


Image

По всяка вероятност покушението срещу премиера щяло да бъде извършено на бул. “България”, тъй като по този маршрут Бойко Борисов преминава всекидневно. А булевардът дава възможност за бързо измъкване.

“Нямам коментар. Аз от години съм под прицел", лаконичен е Борисов пред изданието. Жертвите на отвличанията Киро Киров и Ангел Бончев потвърждават, че членовете на бандата са имали изключително негативно отношение към Бойко Борисов.

“Меко казано го мразят. Когато ме отвлякоха, ми казаха: Хайде, обади се на твоя приятел Бойко да ти даде пари за откупа”, спомня си индустриалецът Киро Киров.

- Г-н Борисов успяхте да разбиете бандата за отвличанията. Вярно ли е, че вие пряко сте контролирали акцията по залавянето на “Наглите”?
- Да , защо? Това е нормалната стара работа на министерството. Да не изтича информация, да се работи близо с прокуратурата или по-точно прокурорът да участва пряко в събирането на веществени доказателства, добри, лоши, няма значение, носят ги на прокурора и той ги гледа. В съдебната зала срещу прокурора седи адвокатът, а той като не е участвал пряко, това му създава дискомфорт. Докато сега главният прокурор лично координираше всички действия, а заместник-главният прокурор Найденов участваше в мероприятията. Сега съм убеден, че той като отиде в съда, може да защитава и да разкаже всичко, което е видял с очите си и чул лично. Второ, получи се много добра координация между ГДБОП, СДВР и ДАНС на ниво директори.

Image

- За пръв път ДАНС работи безшумно, без фанфари...
- Считам, че правилният стил в МВР е шумният. Навсякъде по света полицията е явна. Докато контраразузнавателните служби трябва да са навсякъде, без да се виждат.
Затова считам, че се справиха доста добре. Трябва да се обърне специално внимание на това, че Цветанов участваше и като оперативен работник, и координиращ, и ръководещ.

- Каква е личната ви прогноза – дали ще продължават тези отвличания? Ще се появят ли нови банди?
- Казвал съм и ще го повторя пак. Няма разлика от това, да отвлечеш или да откраднеш автомобил, да искаш откуп за него и да го връщаш срещу откуп, и дали това е човек. По същата логика можеш да отвлечеш любимото куче на някой и той пак ще плати за него. Можеш да откраднеш вещ на колекционер и той пак ще плати за нея, за да я върне. Крадците на автомобили и апартаменти постепенно трупат опит, издигат се в йерархията и в един момент осъзнават силата си. Разбират и слабостта на държавата. И ето – един крадец на коли след години става крадец на хора. Вижте Патицата и Дебелия имат 15-16 висящи дела за кражби на автомобили. Стреляни, горени, абе тежки криминали. И те, за да ни отклонят вниманието от отвличанията, признават кражби, защото знаят, че ще стоят 3-4 месеца и някой ще им помогне. Затова винаги съм настоявал за много тежки присъди, защото тези хора не се променят. Те за свикнали да разполагат с пари, да живеят нашироко, да се фуклявят по кръчмите. И ще си ги набавят парите по всякакъв начин, без да им пука от нищо. Това им е манталитетът. Затова, колкото по-дълго стоят в затвора, толкова по-добре за обществото.

- Напрежението в подземния свят през последните 2-3 седмици много се е изострило. Смятате ли, че е възможно някои сили да се опитат да дестабилизират България чрез нагнетяване на криминогенната обстановка?
- На война като на война. Обири и задържания през ден. Те обират и отвличат, ние залавяме.

- Това ли вие приоритетният проблем – справянето с престъпленията?
- Има два вектора или два сектора, с които сме задължени да се справим. Това са финансите и сигурността. И всичко останало, разбира се – наука, култура, пенсионери, социално слаби. Всичко е важно, но над всичко останало стоят сигурността и финансите, защото това са най-важните за обикновения човек неща – да е сигурен и да знае, че няма да го отвличат и убиват. Влизането в еврозоната и защитаването на бюджета, и съумяването да платим предишните дългове на правителството с глупави и безумни договори, които обаче трябва да се плащат. В условията на криза да плащам правителствени самолети. Това можеше да стане през 2015, например, сега не ми беше нужно.

- Соченият за най-богат българин Васил Божков застана открито срещу вас. Притеснява ли ви, че едрият бизнес е критично настроен към правителството?
- С цялото ми уважение към тях, мисля, че грешат. Какво по-нормално от това да се увеличи данакът на хазарта? Направете проучване да видите какво ще кажат хората. Всички толелират тази стъпка. Освен това кой бизнес е срещу нас?

- Да кажем, едрият...

- Има цели поколения бизнесмени, които са свикнали да правят бизнеса си на гърба на държавата или общините. Станал бизнесмен, защото държавата или общината му прехвърлила на по-ниски цени имоти, които в последствие са станали по-скъпи или са препродадени, и по този начин се оформил един печеливш капитал. Няма как да толелирам такова нещо. Не може държавата и съответните хора да губят, а той да печели.

- Има ли привилегировани бизнесмени, както е било винаги досега? Всяко правителство си има добри и лоши.
- Въпросът ви подсказва, че няма.

На въпрос за кабинета Станишев, Борисов отговаря, че не може можеш да оставиш държавата с със стотици милиони пасив и да кажеш, че си направил нещо за нея. "Не можеш! Още повече, че Ферхойген каза, а ние самите знаем, че няколко правителства подготвяха влизането ни в Европейския съюз. Най-малка е заслугата на БСП. Те правеха митинги срещи НАТО, спомнете си! И беше ирония, че точно те бяха на власт, когато трябваше да се подпише договорът за присъединяването ни към ЕС. Ако имат малко срам, не биха го изтъкнали".

За коледните надбавки на пенсионерите премиерът подкрепя мнението, че 25 лева са малко, но на 1 юли id вдигнаjr пенсиите. "Нито една стотинка не им е дал Станишев от тази пенсия. На 1-ви ги вдигна и на 15-ти си замина. Тоест аз съм им платил повишението още от първия месец. Точно тази сметка без кръчмар...Да направиш една сметка в ресторанта и да избягаш, за да ти я плати друг. Ето това направи Станишев с пенсионерите. Сега ние плащаме и си изсмукваме от пръстите тези пари, които той щедро им даде, за да ги прилъже да гласува за него".

"Не е честно да се заблуждават възрастните хора, трудно ми беше да заделя и тези 25 лева, но го направих", продължава Борисов. "Сами и само да има надбавки, та макар и по 25 лева, за да запазим традицията. Надявам се те самите да разберат, че ако Станишев и компания не са изгр***и касата ще им дам не по 25, а по 50, по 100 и по 200. Но когато си на минус половин милиард, да видиш и да раздаваш добавки, няма от къде.
От минуса не можеш нищо дадеш!"

http://vip-bg.info

 


Сходни връзки

"Наглите” готвели атентат срещу Бойко. Премиерът: Слави ми искаше 50 % от ГЕРБ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Наглите” готвели атентат срещу Бойко. Премиерът: Слави ми искаше 50 % от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-12-23 @ 21:19 EET
Ц И Р К А Д ЖИ Я !!!!!!!!!!!!!!!!
"Наглите” готвели атентат срещу Бойко. Премиерът: Слави ми искаше 50 % от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2009-12-23 @ 22:11 EET
Ей, тоз Слави бе! :-))))))))))))))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди