изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:53 EET
Три обира - с един автомат    
Ред и сигурност

Автоматът, с който е стреляно при обира и последвалата престрелка на магистрала “Тракия” на 14 декември, е използван по-рано при още две престъпления - при обира на хипермаркет “Билла” на 30 декември м. г. и при грабежа на турско семейство край софийското село Локорско през 2001 г. Това съобщи пред Би Ти Ви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитирайки резултатите от балистичната експертиза.



Магистралният бандит Димитър Митров-Богровеца беше убит в престрелката след обира на турчина Мустафа Гюмеш. Двама негови съучастници избягаха.

От МВР съобщиха, че престъплението е дело на бандата на Крокодилите начело с Евгени Милев-Гейзо и брат му Емил Милев-Кроки. Ден по-късно Гейзо заяви по телефона пред “Труд”, че от 7 дни е в Германия и няма как да е участвал в кръвопролитието. МВР контрира обаче: По-малкият от братята Крокодили по документи е напуснал страната с още двама, но не е минал сръбската граница. Два от печатите в паспорта му били фалшиви. Граничният полицай Димитър Иванов-Кори беше арестуван по обвинение,че е помагал на Гейзо да си измисли алиби, вписвайки го в компютрите като излизащ от България.

Гейзо беше задържан в събота на ГКПП-Калотина. Вчера Сливнишкият окръжен съд го остави в ареста, за да не се укрие и да не извърши друго престъпление. Ченгетата не успели да съберат доказателства, че е грабил и стрелял на магистралата, но му повдигнали обвинение за документно престъпление. Според прокуратурата той има 4 влезли в сила присъди, а крими регистрациите му са още от 1981 г. Експертиза доказала, че в паспорта му има 2 лъжепечата - един на излизане от България и един на влизане в Хърватия.

“Върнах се от Германия да изчистя името си, а ме арестуваха. Благодарение на дебелите ми дрехи оцелях в ареста. И в Гуантанамо е по-добре. Повдигнаха ми обвинение за печатите, но аз няма как да ги поставя, нямам достъп до масивите на граничната служба”, каза Гейзо пред журналистите. Според адвоката му Бърборски в регистрите на сръбската гранична служба пише, че на 13 декември в 4,42 ч клиентът му минал сръбската граница и алибито му е необоримо. Гейзо имал винетки от чужди пътища и бонове от преспиване в хотел в чужбина. Брат му Кроки е изчезнал в деня на грабежа и оттогава е в неизвестност. www.trud.bg

 


Сходни връзки

Три обира - с един автомат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди