изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:58 EEST
ИСКАМ ДА ПОДАРЯ НА ДЯДО КОЛЕДА МАГИЯ    
Коледа И той да направи така, че децата без семейства да си имат мама и татко

В детските представи белобрадият старец се храни здравословно с плодове и зеленчуци. Понякога похапва кебапчета, пържолки и пържени картофки. И е на 150 години. А дали яде еленско месо?

Безспорно, образът на любимия Дядо Коледа придобива всевъзможни измерения в детското въображение. За да понаучим повечко за това - какво се върти в малките главици, зададохме два въпроса на дечицата от Добричка област:

- Какво обича най-много да яде Дядо Коледа и кой му готви?

- Какво би искал да подариш ти на белобрадия старец?

Ето какви оригинални отговори получихме. Някои ни накараха да се смеем от сърце, а други дори ни просълзиха.

 

Татяна ИВЕЛИНОВА, 8 г., СОУ "Св. Климент Охридски" - Добрич

- По празниците Дядо Коледа няма време да се храни. Но аз съм сигурна, че през останалото време той яде здравословни неща - сок, плодове и зеленчуци. И много обича сладките, които Баба Зима му приготвя. Дядо Коледа обаче не яде еленско месо, защото иначе няма да има как да разнася подаръци. Той хапва и от вълшебните зрънца, които карат елените да летят.

- Бих му подарила една голяма прегръдка, за да му благодаря за хубавите подаръци, които носи на децата. Знам, че Дядо Коледа има много магии, но искам и аз да му подаря една магия. За да може чрез нея да накара тъжните хора да се усмихват, гладните да бъдат нахранени, а децата без семейства да си имат мама и татко. И за да може да дари всички хора с любов, здраве и дълъг живот.

Освен това, искам да му подаря едни големи очила, защото съм сигурна, че го заболяват очите, докато прочете толкова много детски писма.

 

Петър ЗДРАВКОВ, 2 клас, ОУ "Христо Смирненски" - Генерал Тошево

- Дядо Коледа обича да яде плодове и зеленчуци. Сигурно обича и сладолед. А кой му готви? Ами... Снежанка.

- Аз бих искал да му подаря по-голяма шейна, за да може в нея да събере повече и по-големи подаръци за децата. И също така искам да му подаря една рисунка със снежен човек и елха и да му пожелая да бъде здрав, добър и бодър и все така да радва нас, децата.

 

Мирела ВАСИЛЕВА - 4 “б” група, ЦДГ “Дора Габе“ - Шабла

- Любимата храна на Дядо Коледа са плодовете и зеленчуците. Иначе той се храни със същите неща каквито ядем и ние - мляко, месо, сигурно обича торта. Готви му неговата Баба Коледа.

- Искам да му подаря много здраве, за да дойде догодина пак. И сирене, за да са здрави зъбите му.  

 

Йоанна ПЕТРОВА - на 7 години, първи клас в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” - Балчик

- Според мен, Дядо Коледа е на 150 години и яде кебапчета, кюфтета. Понякога сигурно си хапва и пържолки, защото той е много дебел. Затова си мисля, че яде толкова много. Сигурно си готви сам. Няма кой да му готви. Според мен, той храни елените и понякога джуджетата, а може и по-често да ги храни, защото няма кой да им готви. Защо да не си готви сам? Сигурно си прави пържените картофки във фритюрник, а пържолите - на сач. Баба ми има сач и много добре стават пържолките.

- Искам да му изпратя едно писмо и той да ми отговори, ама само истината. Искам да го попитам фалшив ли е той,  или истински. Аз съм чула, че Дядо Коледа не съществува. И мама ми каза, че няма Дядо Коледа. Затова искам да чуя от него цялата истина - фалшификат ли е той, или истински. И също да ми отговори кой прави подаръците. Аз съм виждала, че джуджетата ги правят, но мама ми е казвала, че тя купува подаръка и го дава на госпожата, а там някой се маскира. Затова понякога е слаб, а друг път дебел. И искам още да го попитам: Дядо Коледа, ти как влизаш в къщите на хората, сигурно лъжеш, че влизаш през комина, а идваш през вратата.

 

Зейнеб Михайлова - ІІІ клас ОУ "Д. Войников", с. Победа - Община Добричка 

-  Аз много обичам постни сармички и мисля, че те са любимото ястие на Дядо Коледа. А кой ли му готви?... Може би кетъринг фирмите, не знам!

- Ще нарисувам най-красивата си рисунка и ще я подаря на Дядо Коледа. В училище изработихме красиви коледни картички. От сърце бих му подарила една! Мили Дядо Коледа, направи така, че през новата година всички деца да са здрави и щастливи!!!

 

Димитър Здравков - 10 години,  Тервел

- Любимото ястие на Дядо Коледа са пържените картофки. Приготвят му ги Снежанка и джуджетата.

- Не знам какво би искал той, трябва да разбера какви са неговите желания.

 

Виолета ЙОРДАНОВА - ЦДГ "Здравец", Каварна

- Мисля, че Дядо Коледа обича най-много спагети. Готвят му ги джуджетата.

- Искам да му подаря къща, в която да живее с джуджетата.

 


Сходни връзки

ИСКАМ ДА ПОДАРЯ НА ДЯДО КОЛЕДА МАГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди