изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:40 EEST
ДОБРАТА НОВИНА - БТВ ПРОДАДЕ ПО 450 ЛЕВА СУРВАКНИЦИ НА ДЕЦА ОТ ЦДГ "БОДРА СМЯНА" (ДОБРИЧ) ЗА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА    
Коледа
152 250 лева събра bTV на търга за децата от "Българската Коледа". До последния момент постъпваха творби, дарени от известни български автори и колекционери, а наддаването беше ожесточено. Медията продаде и сурвакниците на децата от "Бодра смяна" - Добрич, за по 450 лева, които бяха изпратени специално за търга. Най-скъпо беше продадена литографията на Марк Шагал с името "Цирк", дарена от академик Светлин Русев. Тя достигна цената от 11 500 лева.


Следващата картина, която предизвика изключителен интерес в препълнената зала бяха "Жетварките" на Кирил Петров, които бяха продадени за 10 000 лева. Сред най-търсените картини, които бяха продадени на поне двойна над първоначално обявената цена бяха картините на Дора Бонева, Вежди Рашидов, Светлин Русев, Салвадор Дали.

Само за пример, графиката с туш перо на Илия Бешков под името "Трите грации" беше предложена с първоначална цена от 300 лева, а беше продадена за 4150 лева - все пари, които ще помогнат на болни българчета.
"Кампанията е в ход. Естествено, кризата си казва думата, но аз съм доволен, защото тук са много творци, много спортисти, много граждани. Всички се опитват да се включат с онова, което е по силите им. Кампанията, вероятно пак ще има масов характер, така че трябва да бъдем относително удовлетворени. Напълно удовлетворени ще бъдем, когато всяко дете получи помощ, не само от "Българската Коледа", а и от държавата", каза президентът Георги Първанов.
Немалък интерес у колекционерите предизвикаха и спортните екипи на Йордан Йовчев, Матей Казийски, Тодор Стойков, Димитър Бербатов и Лео Меси, като най-високата цена, която достигнаха те беше 4000 лева.
Така, още по средата на търга, събраната сума надхвърли 120 000 лева, което ще ни позволи както да купим скъпоструващи медикаменти за цялата следваща година на децата с хронична бъбречна недостатъчност, така и да подсигурим лечението в чужбина на няколко от нуждаещите се деца.
"Винаги съм казвал, че държавата е длъжник на здравеопазването. Винаги съм казвал и, че не е достатъчно това, което се прави. Вие виждате какво е положението дори и във фонда – бяха разкрити неща, които не са твърде лицеприятни. Държавата не може да бяга от тази своя отговорност, а Коледата е нещо друго. Все пак тя е израз на традиционната солидарност и съпричастност на българина към всеки, който е в беда. Аз мисля, че трябва да се поддържа винаги, независимо от това, че очакванията към държавата ще нарастват", каза още президентът Първанов.

РЕПОРТАЖ

ЗА ВЕЩИТЕ ОТ ТЪРГА ТУК - BGKOLEDA.BG
 

 


Сходни връзки

ДОБРАТА НОВИНА - БТВ ПРОДАДЕ ПО 450 ЛЕВА СУРВАКНИЦИ НА ДЕЦА ОТ ЦДГ "БОДРА СМЯНА" (ДОБРИЧ) ЗА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди