изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:41 EET
Снежна буря уби 18 души в САЩ    
По света
Силна снежна буря, придружена от леден дъжд, причини смъртта на най-малко 18 души в централната част на Съединените щати в навечерието на Коледа, предаде Франс прес.


Лошото време усложни пътната обстановка и затрудни придвижването на хората преди празника. Бурята, която бушува от сряда, взе по 6 жертви в щатите Небраска и Канзас. Говорител на националната метеорологична служба посъветва американците да се отказват от плановете си за пътуване, за да са в безопасност, допълва агенцията, цитирана от БТА.

Бурята обхваща цялата централна част на Съединените щати - от канадската граница до Тексас. На север, тя може да доведе до образуване на 60-сантиметрова снежна покривка, докато на юг бе обявена тревога за наводнения. Торнадо, което премина над Тексас, остави без покрив една къща в Лонгвю. Над 260 полета бяха отменени в сряда на летищата в Чикаго.

Източното крайбрежие на САЩ вече бе връхлетяно в края на миналата седмица от изключително силна снежна буря, която парализира транспорта и работата на администрацията. dir.bg
 


Сходни връзки

Снежна буря уби 18 души в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди