изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:00 EEST
Нападнаха папата докато четял коледната литургия    
По света Папа Бенедикт Шестнайсети бе съборен снощи от жена на земята на влизане в катедралата "Свети Петър" за коледната литургия, предадоха световните агенции, позовавайки се на говорителите на Ватикана Чиро Бенедетини и Федерико Ломбарди.

Нападателката прескочила предпазните заграждения и се хвърлила върху Светия отец. Докато охранители се опитвали да обуздаят жената, Бенедикт Шестнайсети и кардинал Роже Ечегарай загубили равновесие и паднали на мраморния под.

За щастие папа Бенедикт Шестнайсети е невредим и няма наранявания. 87-годишният френски кардинал обаче е със счупена бедрена кост, наложило се е да бъде отведен от мястото на инвалидна количка. Ечегарай, който е с крехко здраве, бе настанен в римска болница.

Според цитираните говорители на Ватикана жената има психически проблеми. Ломбарди, който я определи като неуравновесена, заяви, че именно тя се е опитала да прескочи предпазните заграждения и да се приближи до папата и на миналогодишната коледна литургия. В края на миналогодишната служба тя се опитала да прескочи бариерите и да се приближи до Светия отец, но била съборена бързо на земята от охраната.

Жената е задържана от ватиканската полиция, за да бъде разпитана. Според разкази на очевидци, цитирани от италианската национална информационна агенция АНСА, тя е искала да се приближи до папата без да има лоши намерения.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Нападнаха папата докато четял коледната литургия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди