изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
Над 1,5 млн. лева събра ”Българската Коледа”    
Коледа
587 935 лева бяха събрани по време на традиционния благотворителен концерт на инициативата "Българската Коледа". С това събраната до момента сума в тазгодишната кампания е 1 516 185 лева, съобщи БТА.


Кампанията е под патронажа на президента на републиката Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Миналата година по време на инициативата бяха събрани 2 229 305 лева.

"Може да се каже, че тези седем години, в които се провежда инициативата „Българската Коледа, не са загубени за инициативата. Те показаха най-добрите черти на българина. Добрината и човещината се изразиха в събраните немалко средства и в това, че бяха подпомогнати 400 деца и около 90 клиники в страната", коментира пред президентът Георги Първанов преди началото на благотворителния концерт, предаде "Фокус".

По думите му благодарение на инициативата са били набавени жизненоспасяващи средства, което не е малко във времето на криза.

"Инициативата е общонацианална и важното в нея е, че има много студенти, ученици, пенсионери, работници, които помагат, макар и с минимални средства. Искаме една по-спокойна година и тя да не е по-тревожна от тази, която си отива. Да не забравяме като политици, че имаме нужда от тази доброта, която е заложена в същността на българина", каза още държавният глава.

Според официалния интернет сайт на кампанията средствата ще бъдат насочени за подпомагането на Детските неврологични клиники на Специализираната болница за активно лечение „в. Наум” София, Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги” Пловдив, Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина” Варна и Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” Плевен. Очните детски клиники към Александровска болница София, Специализираната очна болница Варна и Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна” София.

Отделенията по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение Монтана, Многопрофилната болница за активно лечение Шумен, Втора Многопрофилна болница за активно лечение София и Националната кардиологична болница София.

Близо 15 милиона лева са събрани в шестте проведени до момента кампании „Българската Коледа”. Закупено е медицинско оборудване и линейки за над 90 болници. С парите от тазгодишната кампания ще бъде подпомогнато лечението на 45 деца и ще бъде купена медицинска апаратура за 11 клиники. Дир.бг
 


Сходни връзки

Над 1,5 млн. лева събра ”Българската Коледа” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди