изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:07 EEST
Шерлок Холмс" изпревари "Аватар" в боксофиса. "Аватар" обаче е ненадминат    
Култура Филмът на режисьора Гай Ричи "Шерлок Холмс" удари рекорд по продажби около Коледните празници в боксофиса на Северна Америка, повеждайки с малка преднина на шампиона от миналата неделя "Аватар", според предварителните проучвания. Това съвсем не означава, че “Аватар” е по-лош филм. Напротив. Той е направо велик.


виж в пълен размер

По наше скромно мнение "Аватар" е с поне десетина класи над “Шерлок Холмс” и над повечето филми в последните години. В това се увериха и хилядите българи, които претъпкаха малкото кина, където го дават. Всъщност вече няма кина, има МОЛ-ове, поглъщащи цели тълпи. На тези странни места, където те превръщат в един от армията роботи-купувачи, още по-добре се усеща могъщия заряд на този изумителен филм, установи vip-bg.info."Аватар" е истинско явление, защото не разчита само на невероятните си ефекти, а носи и страшно послание. Историята за земните хора, които отиват с цяла могъща армия и няколко учени да завладеят планетата Пандора, заради безценния минерал, който крият недрата й е всъщност една изключителна антивоенна сатира. Един пехотинец се вселява в тялото на местен жител, за да опознае извънземното племе. Той е Аватара, той е човекът, който се преражда в друго същество.

виж в пълен размер
Image

Влюбва се в местно момиче, както си му е редът. После се влюбва в цялата общност. Стадата от огромни подобни на динозаври и птеродактили животни, бойната техника на "небесните хора" от Земята не превръщат филма в поредния тъпашки-фантастичен екшън, а създават един уникален свят,който е разрушен по типичния за нашата цивилизация начин, пресъздават една огнена битка между истинското и фалшивото. Част от земните хора минават на страната на високите сини същества, които живеят в пълна хармония с уникалната си природа, която “нашите” се опитват да взривят с тонове бомби. Изключителните триизмерни кадри, които те карат да се потопиш в невероятната несъществуваща природа на “Пандора” сами по себе си са шедьовър. Когато пък започва страховитата битка ти се чувстваш вътре в нея.

виж в пълен размер

"Шерлок Холмс", в който Робърт Дауни Джуниър се прави на прочутия детектив с тъпата маска са супергерой, донесе 24.9 милиона долара по време на първия ден от премиерата си, петък, съобщава дистрибуторът на творбата Warner Bros. Pictures. Рекорд за премиера на Коледа бе установен през миналата година, когато "Марли и аз" стартира с 14.4 милиона долара. "Аватар" донесе на създателите си 23.5 милиона долара в петък, оформяйки общи приходи за осемте дни на скъпия 3-D екстравагантен проект на режисьора Джеймс Камърън от 160.8 милиона долара, според компанията 20th Century Fox. Нейна е и творбата "Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel", донесла в първия си ден 3-та позиция с 14.5 милиона долара приходи. Семейно ориентираното продължение излезе на екран по-рано, в сряда и има общо до момента спечелени 41.3 милиона долара. Друго ново заглавие, филмът на режисьорката Нанси Майер "Сложно е", е на четвърта позиция, със 7.1 милиона долара от първия си ден на показ на голям екран. Комедията на Universal Pictures е с участието на Мерил Стрийп, Алек Болдуин и Стив Мартин. "Във въздуха" се издигна с три места в класацията до № 5 в първия си уикенд на национално ниво, с петъчни продажби от 3.7 милиона. Размисълът на режисьора Джейсън Рейтмън за любовта и самотата в корпоративна Америка вече е донесъл 16.4 милиона долара от излизането му в 15 кинотеатъра на 4 декември до днес, пише Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

http://vip-bg.info

 


Сходни връзки

Шерлок Холмс" изпревари "Аватар" в боксофиса. "Аватар" обаче е ненадминат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди