изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:25 EEST
Заловиха банда грабители в Стара Загора    
Ред и сигурност
В Стара Загора са задържани извършителите на серия нагли грабежи от търговски обекти в града, съобщи БГНЕС. Тримата грабители са съпричастни към общо четири грабежа, всички са известни на органите на реда за предишни умишлени престъпления.


Старозагорски полицаи започнали разследване още след първия сигнал за грабеж, получен на 25 декември в 20,45 часа, когато е съобщено за нападение на магазин за хранителни стоки на ул. “Ген. Киприянов”в областния град. Веднага на адреса е изпратен полицейски екип. Пред полицаите работещата в обекта 42-годишна жена разказала, че минути по-рано била нападната в магазина от двама с плетени маски на главите. Те я заплашили с нож, нанесли й удари по главата, след което отнели част от оборота (320 лв.) и побегнали.

На мястото на инцидента е извършен оглед, при който близо до магазина е намерен и иззет ножа, с който е извършено престъплението. Служителите на реда организирали незабавно оперативно-издирвателни действия и след получена от граждани информация, около 21.30 часа същия ден, близо до магазин “Техномеркет” в кв. “Железник” е заловен единият от извършителите - Г.В. (30г.) от Стара Загора. Установена е самоличността и на втория извършител – Н.Ж. (29г.), който се укрил, но към 17часа вчера е издирен и задържан.

Около 13 часа днес в РПУ - Стара Загора е задържан и съучастникът им - М. З. (24г.) от Стара Загора. В хода на разследването е установено, че тримата задържани са съпричастни към още три грабежа.

При осъществяване на престъпленията използвали черни плетени маски с прорези на очите и ръкавици. Заплашвали търговците с газово оръжие или с нож и отнемали неголеми оборотни суми (между 70 и 150 лв.). Изяснено е, че тримата са многократно задържани за умишлени престъпления, а Н.Ж. е осъждан за кражби, грабеж и измама. С постановление на Районна прокуратура Г.В. е задържан за 72 часа, а съучастниците му - за 24 часа, като предстои взимане на мерки за неотклонение и за тях. dir.bg
 


Сходни връзки

Заловиха банда грабители в Стара Загора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди