изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:30 EEST
Дянков реже главите на 4 шефове на фондовата борса    
НовиниВицепремиерът Симеон Данков реже главите на 4-ма шефове на Българска фондова борса. Оставките на Виктор Папазов, Бистра Илкова, Андрей Пръмов и Тодор Брешков като членове на ръководството на БФБ иска в предложение до акционерите финансовият министър, съобщи Дарик.

На предстоящото извънредно Общо събрание на акционерите, насрочено за 20 януари, като титуляр на ведомството с 44% дял в капитала на БФБ и 2,58 млн. акции, министърът ще издигне номинациите на Любомир Бояджиев от ИП БенчМарк Финанс АД, Васил Големански, бивш служител на Централен депозитар и Петко Шишков, акционер в ИП Булброкърс.

В ръководството на борсата остават Иван Такев и Асен Ягодин. Както вече стана ясно, досегашният член на Съвета на директорите Людмила Елкова също ще отпадне от ръководството на БФБ, а след коментарите по повод евентуалната номинация на Пламен Дерменджиев, кандидатурата му е отпаднала от списъка на Дянков.

Информацията за подготвяните радикални промени в борсовото ръководство се съдържа в документ, публикуван в Търговския регистър. Той е подписан и подпечатан от министър Дянков на 28 декември и е оформен като предложение на миноритарните акционеи.

По закон, акционер, притежаващ над 5% от капитала, може да поиска допълнително внасяне на точки в дневния ред на насроченото извънредно Общо събрание на БФБ.

Анализът на номинациите на Дянков води до предположението, че в управлението на борсата масирано ще навлязат представители на инвестиционните посредници. Финансови посредници държат 35% от капитала на БФБ, което в добавка с държавните 44% дава мнозинство в гласуването. Институционални инвеститори са с участие от 7%. Юридически лица държат 8% от капитала, а физически лица 6%.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Дянков реже главите на 4 шефове на фондовата борса | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дянков реже главите на 4 шефове на фондовата борса
Автор: Anonymous да 2009-12-29 @ 13:24 EET
смели хора!
Дянков реже главите на 4 шефове на фондовата борса
Автор: Anonymous да 2009-12-29 @ 14:03 EET

Абе целта на пинокио е единствено да задълбочи кризата и да ни се помогне икономически. Толкова е прозрачно, че направо и без очила се вижда. Слаб, мързелив  и разединен народ - когато му вземат всичкия хляб от устата, ще му дадат пушката в ръцете.  


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди