изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:20 EEST
Станаха известни имената на похитените българи    
Заложници

Светлозар Тенев, Емил Дянков, Николай Колев, Ивайло Русев, Стефан Ангелов са българите от похитения от сомалийски пирати танкер, предаде Дарик радио. Петимата български моряци са отвлечени от сомалийски пирати като част от екипажа на химическия танкер „Сейнт Джеймс Парк". Светлозар Тенев е готвач на отвлечения кораб.



Освен българите на борда на кораба плават още 21 души, капитанът е руснак, освен него има и други граждани на Русия, също и на Турция. Корабът е под британски флаг, а операторът на плавателния съд е индийската фирма „Релиънс индъстрис".

Все още няма информация за съдбата на петимата български моряци от кораба „Сейнт Джеймс парк”, който бе похитен от сомалийски пирати в Аденския залив. Това каза управителят на фирмата, наела българите - „Зодиак”, к.д.п. Продан Раданов.

В централата на „Зодиак” в Лондон очакват пиратите да се свържат с тях. Сформиран е кризисен щаб, който ще води преговорите с похитителите.

От фирмата са успели да се свържат с близките на 4-ма от моряците още тази сутрин, за да ги информират за инцидента.

actualno.com

Петима български моряци са били на борда на танкер, отвлечен от сомалийски пирати

Гръцки товарен кораб е отвлечен от сомалийски пирати

 

„Ню Йорк таймс”: Сомалийските пирати са извършили рекорден брой атаки през 2009 година
29 декември 2009 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Могадишу. Сомалийските пирати са осъществили рекорден брой атаки и отвличания на кораби през 2009 година, въпреки разполагането в района на чуждестранни военни кораби и резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, пише американският вестник „Ню Йорк таймс”.
От началото на година в района на Аденския залив и край бреговете на Сомалия са били атакувани 214 кораба, като 47 от тях са били отвлечени. През 2008 година са били извършени атаки срещу 111 кораба.
Отвличанията продължиха и тази седмица. В понеделник пиратите отвлякоха гръцки товарен кораб и химически танкер, плаващ под британски флаг. Корабът „Сейнт Джеймс Парк” е плавал от Испания за Тайланд. Той е подал сигнал, че е нападнат от пирати в района на Аденския залив. От военноморската мисия на ЕС „Аталанта” съобщиха, че плавателният съд е бил насочен към бреговете на Сомалия. На борда има 26 души екипаж, сред които филипинци, руснаци, грузинци, румънци, българи, украинци, поляци, индийци и турци.

 


Сходни връзки

Станаха известни имената на похитените българи | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станаха известни имената на похитените българи
Автор: Anonymous да 2009-12-29 @ 21:27 EET
Щом има граждани на Русия, няма страшно - ще ги нахранят и пуснат. Обезглавен руснак в Ирак има ли? Няма! Що ли е така? ...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди