изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:13 EEST
Добруджанска пуйка влиза във фурната вместо в Книгата на Гинес    
НовиниГигантска пуйка, с месото на която могат да се нахранят близо 100 човека, беше заклана в добруджанското село Методиево.

Майсторът в отглеждането на животни Михаил Михайлов тегли ножа на няколко свои домашни птици за празничната трапеза тази вечер. Част от тях той подари на своите близки по случай настъпващата Нова година.
ВарнаУтре разбра, че стопанинът е взел животните от Стара Загора през септември и ги отгледал до размерите на малки прасенца. Преди да заколи най-голямата си фитка кантарът е отчел 40 килограма – тегло достойно за Гинес. Най-голямата пуйка, записана в Книгата на Рекордите Гинес е с тегло 39.09 кг и е продадена в Питърбъроу през 1989 година за ?4,400. Тази категория вече не се поддържа от хуманни съображения - за да не се насърчават хората да прехранват птици само и само да запишат рекорд.
Добруджанска пуйка влиза във фурната вместо в Книгата на Гинес Пуйката-рекордьор
Пуйката-рекордьор се оказала огромна за фурната на стопанина и затова днес тя щяла да влезе в нея разпарчетена. От бялото й месо са направени над 20 големи пържоли а ла Флинтстоун, които ще отидат на скарата.
Михаил Михайлов се грижил за пуйките си като за свои деца и им дал имена. До внушителните размери ги довел след спокоен начин на живот и като ги хранел със специална храна. За четирите месеца десетте му птици изпили близо тон вода. Шишкавите животни толкова тежали, че не можели да се надигнат щом клекнат. Срещу две от пуйките си той получил оферта да ги замени срещу лаптоп, но Михайлов предпочел да си оближи пръстите в новогодишната нощ за труда, който е хвърлил.
Цената на мръвката на пазара у нас започва от 6 лева за килограм и стига до 9 лв. Така една пуйка от 4,5 кг, колкото е нормалната разфасовка, излиза най-малко 30 лева.
http://www.varnautre.bg
 


Сходни връзки

Добруджанска пуйка влиза във фурната вместо в Книгата на Гинес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди