изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:48 EEST
Четири куршума за съдружник на главния секретар на президента    
Ред и сигурност Простреляният снощи в „Овча купел” строителен предприемач се казва Иван Митовски, а не Иван Митров. Той е близък до главния секретар на президента Георги Първанов Красимир Стоянов, научи „БЛИЦ”.

Поддържал е приятелски отношения и с бившия шеф на НСБОП и Жандармерията ген. Кирил Радев. Митовски е съдружник с тях в „Жилищно строителна кооперация „Зора 10”, сочи справка в ДАКСИ. Тримата и до момента се водят управители на фирмата заедно с Пламен Иванчев, Васил Йосифов и Васил Василев.

Поне четири куршума са изстреляни по Иван Митовски. На този етап полицаите, разследващи случая, са категорични, че се касае за опит за убийство, а не само за сплашване.

Строителният предприемач е прострелян, докато е паркирал автомобила си през бл. 527 в столичния квартал „Овча купел”. Един от куршумите е попаднал и в белия дроб. Според първоначалната информация самият Митовски, който се прибирал от фирмено парти, усетил, че е ранен едва вкъщи, когато видял, че целият е в кръв. По-късно обаче вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че е имало сборичкване между стрелеца и Иван Митовски и те вероятно са се познавали.

Пак според него от поне четири години бизнесменът не се занимавал със строителство.
Освен в „Зора 10”, Иван Митовски участва в управлението на още три фирми – „Еврострой-03”, „Виолина 85 – Петя Митовска” (там е съдружник със съпругата си Петя) и „Христо Митовски”, където управлява заедно с брат си.

Друг интересен съдружник на Иван Митовски е Емануил Янков, управител на фалиралата фондация „Света Богородица Витошка”. Двамата си делят собственост във фирма „Малви”, която е с предмет на дейност „отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения”.

Янков е и в управителния съвет на Политическа партия „Съюз на националното достойнство „Гранит”. Тя бе създадена от бивши армейски офицери преди изборите като конкуренция на ГЕРБ.

Иван Митовски е настанен във Военно медицинска академия. Според информация от тази сутрин състоянието му е стабилно. Лекарите са извадили три куршума от тялото му. Най-сериозно поражение е оказал куршумът, който е преминал през белия му дроб и е заседнал в ребрата му.

Основната версия, по която работи МВР е опит за въоръжен грабеж. Това каза за "По света и у нас" генералният секретар на МВР Калин Георгиев.

Полицията работи и по още две версии за инцидента. Все още не е хванат извършителят, но МВР разполага с неговото описание и го издирва. По първоначална информация той е мъж, висок около 1.80. 

Мария Николаева, БЛИЦ

 


Сходни връзки

Четири куршума за съдружник на главния секретар на президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди