изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:58 EEST
Агенцията за държавни вземания се влива в НАП    
НовиниДанъчните ще отговарят за принудителното събиране на всички дългове към хазната

Дори една неплатена глоба към КАТ или задължение към общината може да попречи да кандидатствате за кредит от банка. От днес Агенцията за държавни вземания се влива в Националната агенция по приходите и данъчните ще отговарят за принудителното събиране на всички дългове към хазната.

От гражданите и фирмите се изискват около милион удостоверения за платени данъци годишно. Те са нужни за над 60 случая - от вземането на банков кредит, до участие в обществена поръчка или получаване на разрешително за оръжие. За да се сдобиете с подобно удостоверение, от днес трябва да изчистите всичките си задължения към бюджета. Дори неплатена глоба към КАТ или санкция от санитарен инспектор.

"Ако вие имате нужда от такова удостоверение, колегите със сигурност ще ви поканят да платите това, което сте пропуснали преди това", обясни Росен Бъчваров.

От днес всички неплатени дългове ще се събират само от данъчните. Досега това правеха две администрации - първо НАП, която после прехвърляше несъбираемите вземания на специализираната агенция. Сега процедурата ще се скъси двойно и ще трае шест месеца. След този срок, данъчните ще могат да блокират банкови сметки и да разпродават имущество.

btv.bg

 


Сходни връзки

Агенцията за държавни вземания се влива в НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди