изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:51 EEST
Босовете на ”Наглите” не били задържани    
Новини
Пети човек от групата на Наглите е пропял в ареста. Изненадващо показания поискал да даде Ивайло Евтимов - Йожи, сочен за тартор на бандата, пише в. "Монитор", като се позовава на източници от разследването.


Пред прокурорите той обяснил, че не е мозъкът на схемата за похищения. Определил се като подставено лице, което да ръководи групата при част от отвличанията. Според думите на Йожи други трима души са истинските поръчители на отвличанията. Те обаче не били сгащени по време на полицейските акции. Като видял, че аверите му се измъкват сухи, Йожи побеснял и решил да ги натопи, обясниха запознати.

Според него той бил вербуван за каузата от друг сериозен играч в бранша. Уговорката им била да седи отстрани и да дава само съвети как да се действа в една или друга ситуация, без да си цапа ръцете директно в похищенията и издевателствата над жертвите. Йожи разкрил, че над него имало още трима души, които на практика "дърпали конците". Те сондирали с каква информация разполагат ченгетата и какви действия предприемат.

Преди разпита Йожи се опитал да изтъргува показанията си с прокуратурата. Той поискал обвиненията срещу него да бъдат свалени. Държавните обвинители обаче заявили, че няма да отърве присъда. Единствената екстра, с която можел да се облажи, била самопризнанията му да се приемат като смекчаващи вината обстоятелства и в крайна сметка да се размине с по-малко наказание.

Въпросните разкрития вероятно ще провокират и нови арести, подозират разследващите. Те са категорични, че посочените трима мъже от Йожи трябва задължително да бъдат разпитани, за да се установи дали действително са замесени в дръзките престъпления. Възможно е да се окаже, че Ивайло Евтимов се опитва да си спретне алиби, като "прехвърля топката" на други.

Йожи е петият човек от бандата, който се съгласи да говори пред разследващите. Досега показания дадоха Валентин Михайлов-Бореца и Кирил Киров. Двамата получиха статут на защитени свидетели. Благодарение на информацията полицията успяла да запише всички разговори, проведени между членовете на групата, по време на отвличането на Румен Гунински-младши. Въпреки показанията си обаче Киров също влезе в ареста по време на акция "Наглите 2".

От килията пък "пропяха" Любомир Симеонов-Гребеца и Цветозар Славчев-Цуро. Гребеца призна, че е оглеждал къщи, които могат да се наемат от бандата, „заплювал" коли, които по-късно да бъдат отмъкнати. Освен това се грижел от време на време за похитените.
Цуро пък признал, че от групата го натискали да събере данни за 21-годишната дъщеря на боса на "Фронтиер" Красимир Георгиев - Милена. Понеже охранявал от дълго време семейството на бизнесмена, Цуро бил наясно с навиците и маршрутите на момичето, което било студентка.

Разследващите вече са започнали проверка на пътя на парите от получените за жертвите откупи. Според запознати групата е припечелила близо 5 млн. евро, които пуснала да "се въртят" във фирми, близки до тарторите на бандата. Именно затова комисията "Кушлев" също ще се занимае с "Наглите".

Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира в интервю пред "Стандарт", че след случая с "Наглите" е лъснала една проста истина - че в МВР не се е работело през последните години.
"След ареста на "Наглите" и Бандата на Крокодилите нямаме открадната кола в София", категоричен е министър- председателят.

dir.bg

 


Сходни връзки

Босовете на ”Наглите” не били задържани | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Босовете на ”Наглите” не били задържани
Автор: Anonymous да 2010-03-14 @ 12:32 EET
че то мвр  кога  е работило  то работи  за джебчиите   и за  дребните апаши  можели  да задържат някого   а друг  да прави същите  престъпления  и да  се разхожда  по улиците

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди