изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:46 EEST
Уникална операция сваля кръвното налягане    
Здраве Британски лекари успешно извършиха първата операция, позволяваща пациент да бъде излекуван от хипертония, съобщава вестник "Дейли Телеграф", цитиран от БГНЕС. За ефикасното избавяне от повишено кръвно налягане, от което страдат милиони хора на планетата, не е нужда наркоза - цялата процедура продължава около час.

Извършената операция е част от международно клинично изпитание на революционен метод, определен от специалистите като най-големия пробив в тази област на медицината за последния половин век, пише "Дейли Телеграф".

С помощта на специален проводник, вкаран през кръвоносен съд, се нанасят миниатюрни изгаряния на нерв, който отговаря за предаването от мозъка в бъбрека на определен сигнал. Това позволява да се блокира нервният импулс, с помощта на който мозъкът "заповядва" на органите да увеличат кръвното налягане, и така значително да се намали рискът от инфаркт, инсулт и отказ на бъбреците.
dariknews.bg

madzonebg.blogspot.com

 


Сходни връзки

Уникална операция сваля кръвното налягане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди