изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:19 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.01.2010    
ВреметоПрез нощта от югозапад облачността ще продължи да се увеличава, като отначало ще е висока и средна. Ще бъде почти тихо. Сутринта ще е студено с минимални температури в Северна България между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 6° и минус 2°; в София около минус 5°. Утре заоблачаването ще обхване цялата страната. Още преди обяд от югозапад ще завали сняг, който постепенно със започващото затопляне ще премине в дъжд.

До края на деня валежите ще обхванат цялата страна, като най-много ще вали в западните райони – до 10-15 л/кв.м. Ще има условия за образуване на поледици. Вятърът от юг-югоизток ще се усили, в източната част от страната до умерен. Температурите ще се повишават и в повечето места дневните ще бъдат от минус 2° до 3°, в югоизточните райони и по Южното Черноморие до 5°-6°; в София около 2°.

Атмосферното налягане е близко до средното за януари – бавно ще се понижава.

В планините ще духа силен, а по билата и бурен югозападен вятър, с който ще започне пренос на топъл въздух. Ще се заоблачи и ще завали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще започне заоблачаване, което до края на деня ще обхаване цялото крайбрежие. След обяд по Южното Черноморие ще завали, предимно дъжд. Ще се появи и усили вятърът от югоизток, до умерен. Максимални температури на въздуха от 3 до 6 градуса. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 05.01.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди