изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:00 EET
ОПАНДИЗИХА ШАМПИОНА НА БЪЛГАРИЯ ПО БОКС ХРИСТО ФУРНИГОВ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА    
Ред и сигурност 43-годишният Христо Фурнигов – бивш национал по бокс и шампион на България, е опандизен за разпространение на наркотици. Той обжалвал мярката си за неотклонение “задържане под стража” пред Окръжния съд в Добрич, която магистратите оставиха без уважение.   

Фурнигов, който на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. става пети, а година по-късно взе бронз от европейско първенство, е бил спрян за проверка на 30 октомври м.г. В управлявания от него лек автомобил на КПП-то на изхода от Добрич в посока Варна полицаите са открили под седалката му найлонов плик с марихуана и амфетамин. На 3 ноември съдът му е наложил най-тежката мярка за неотклонение.

Адвокатът на бившата златна ръкавица на страната ни пледира вчера, че няма доказателства, които да обосноват твърдението, че подзащитният му е автор на деянието. Нямало и опасност да се укрие, защото срещу него няма други досъдебни производства. Защитникът изтъкна, че Фурнигов е известен спортист, представлявал страната ни на международни състезания в близкото минало, както и, че той полага грижи за семейството си. Наложената му мярка за неотклонение била несъобразно тежка и незаконосъобразна. Двамата адвокати на боксьора поискаха съдът да я измени в по-лека. 

Представителят на Добричката окръжна прокуратура се противопостави на това искане, като изтъкна за установено, че задържаният се занимава с разпространение на наркотични вещества и, ако се докаже вината му, деянието се наказва с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години.

Добричкият окръжен съд прецени, че въз основа на обясненията на свидетели и изготвената физико-химична експертиза на иззетото от автомобила вещество, може да се направи обосновано предположение, че Христо Фурнигов е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Справка от МВР показва, че срещу него има друго висящо досъдебно производство. Съдът отчита характера на престъплението, високата му обществена опасност и факта, че са налице данни за системност и участие на задържания в разпространението на наркотици.

Христо Фурнигов е роден на 25 ноември в ловешкото село Гранитово. В Добрич пристигна да се състезава и остана, след като създаде семейство. Той е завършил висше образование, женен е, има деца, не работи.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Варненския апелативен съд. НДТ

 


Сходни връзки

ОПАНДИЗИХА ШАМПИОНА НА БЪЛГАРИЯ ПО БОКС ХРИСТО ФУРНИГОВ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди