изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:47 EEST
ДЕЦА СЪБРАХА 509 ЛЕВА ЗА ЦЪРКОВНА КАМБАНА    
Новини509 лева събраха ученици от шабленското СОУ “Проф. д-р Асен Златаров” от сурвакници, които разпродадоха на търг.

Събраните средства са предназначени да отидат за благородната инициатива “Да подарим камбана на нашия храм”. Най-много средства за сурвакница броил общинският съветник Живко Спасов. Той я купил за 50 лева, като началната цена на новогодишния символ била 2 лева.  

Благотворителната инициатива на учениците в Шабла за разпродажба на сурвакници се провежда за втора поредна година. В изработването им тази зима участваха деца от 1 до 4 клас.

В същото време, след 52 години църковният храм “Св. Св. Кирил и Методий” в село Крапец отново отвори врати. Мария Дончева - член на църковното настоятелство, разказа, че половин век храмът се е рушал от природните сили и бил ограбван от недобросъвестни хора. От него били останали само масивните каменни стени. Със средства на дарители от селото били укрепени стените, подменена е дограмата, изграден е нов покрив. С парите от проекта по програма „Красива България” са  облицовали стените с гипсокартон. С останалите средства и от рента е излят бетонен под, на който е поставен мрамор, изградена е пътека около храма от дялан камък, тротоар и ограда. Само преди дни започнало обзавеждането на храма с иконостас, трон, столове, певници, маса и полилеи.

Възстановителните дейности са на стойност над 50 000 лева, в които не е включена помощта на онези, които участваха на обществени начала - с личен труд за почистване на храма и двора след строителните работи.

 


Сходни връзки

ДЕЦА СЪБРАХА 509 ЛЕВА ЗА ЦЪРКОВНА КАМБАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди