изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:51 EEST
800 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ СА ПОДАДЕНИ В ДОБРИЧ    
НовиниВ края на януари изтича срокът, в който трябва да се организира провеждането на общи събрания, според Закона за управление на етажната собственост, съобщиха за НДТ от пресцентъра на община град Добрич.


Оттам напомниха, че по настояване на общините в НСОРБ се очаква този срок да бъде удължен.
От кметството увериха, че община Добрич продължава и ще продължи да приема заявления за регистриране на сгради в режим на етажна собственост. До момента в общинското деловодство в Центъра за услуги и информация са подадени около 800 заявления.
Трудно от експертна и техническа гледна точка е да се установи точният брой на сградите/входовете, които подлежат на такава регистрация. Гражданите трябва да продължат провеждане на общи събрания за избор на управител и контрольор на етажната собственост. Председателят на управителния съвет или Управителят е задължен в 14-дневен срок от избирането му да внесе заявление в Център за услуги и информация на община Добрич,  за регистрация на сградата/входа в режим на етажна собственост.
Всички необходими документи по Закона за етажната собственост могат да се намерят в сайта на Община Добрич www.dobrich.bg   рубрика "Актуална тема" - подрубрика "Управление на етажната собственост" или на работно място “Устройство на територията” в Центъра за услуги и информация, информират още от кметството.
 


Сходни връзки

800 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ СА ПОДАДЕНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 7.52 секунди