изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:19 EEST
ПРАЗНИЧЕН ВАНДАЛИЗЪМ    
НовиниЛюбимата на възпитаниците на ЦДГ №10 „Слънчице” и живеещите в района деца люлка е била зверски счупена през празничните дни, съобщиха от детското заведение.

Металните дръжки на люлката буквално са откъснати. Вандалите са изтръгнали от бетоновата му основа и едно от новите кошчета за отпадъци, опитали са да сторят същото и с друго кошче.
За случая е информирана ОД на МВР.
Това е третият вандалски акт в двора на ЦДГ №10 „Слънчице” за последната година и половина. Преди време бе счупена и опожарена част от беседката, а след това бяха изтръгнаjr част от новозасадените храсти. Служителите на ОД на МВР установиха непълнолетните извършителите, а щетите бяха възстановени. За това спомогна и извършващото се видеозаснемане в двора на ЦДГ „Слънчице”.
ЦДГ №10 „Слънчице” е с напълно обновени съоръжения за игра и монтирани градински съоръжения. Тя разполага с три нови пързалки, три комбинирани съоръжения за игра, къщичка, беседка, нови пейки и кошчета за отпадъци. Те са осигурени по два проекта на Сдружение за развитие на деца „Слънчице”. Единият е за 10 000 лева по Програмата на Община град Добрич за финансиране на благоустройствени мероприятия с участие на местното население. Другият проект „Чиста Земя за слънчево детство” бе реализиран в края на миналата година. Той се финансира с 2970 лева по програма „Чиста околна среда” на ПУДООС към Министерството на околната среда и водите.
 


Сходни връзки

ПРАЗНИЧЕН ВАНДАЛИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди