изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:36 EEST
Запорираха сметките на ”Наглите”, връщат откупите    
Ред и сигурност
Всички известни имоти и банкови сметки на престъпната група "Наглите" са вече запорирани.


Това съобщи "Стандарт", като се позова на магистрати. Спецзвена от прокурори, данъчни и членове на комисията "Кушлев" работят върху имуществото на бандата. Милионите от 12 удара са вложени в къщи, вили, лимузини и сметки и разхвърляни по любовници, близки и далечни роднини. Под запор е вече луксозният бутик в София, купен от главатарите Ивайло Ефтимов - Йожи, Антон Петров - Хамстера и Прокопи Прокопиев - Културиста. В него бандата е имала намерение да пере парите от похищенията.

Обмисля се възможността бандитите да върнат откупите, но това е възможно едва след като съдът издаде осъдителни присъди и държавата конфискува имотите.

Най-важното, което за съжаление до момента не е направено, е да бъде "приведен в известност криминалния контингент". Трябва да се знае къде са хората, с какво се занимават и постоянно да усещат държавата.
Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

С операция „Наглите” МВР показа, че може да се справя без да надвишава правата си и да се отнася максимално „любезно” с тях, допълни Цветанов. Той заяви още, че коментари от вида, че „Наглите” е PR, не го обиждат и поясни, че тази операция е била очаквана от обществото.
На въпрос дали ще коментира показанията на Ивайло Евтимов – Йожи, който е признал, че той е изпълнител и има още три нива над него, Цветанов каза, че в момента се документира случаят и ще се стигне до край.

„Оттук нататък „Наглите” остават в историята на МВР, а ние продължаваме напред.” Това заяви обаче вчера пред телевизия PRO.BG главният секретар на министерството Калин Георгиев. Според него операцията е била "добре планирана и изключително добре проведена". 

Министърът обаче подчерта, че в момента Столичната дирекция на вътрешните работи има сериозен проблем с недостига на кадри. Според него 800 са незаетите места и в момента се прави всичко възможно наличният ресурс да бъде максимално мобилизиран и ефективен. Цветанов съобщи, че на 18 януари ще се проведе национално съвещание на ведомството с участието на премиера Борисов, където ще се очертае дългосрочната визия за сектор „Сигурност и обществен ред”. dir.bg
 


Сходни връзки

Запорираха сметките на ”Наглите”, връщат откупите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди