изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:24 EEST
АКОРДЕОНИСТЪТ СТЕФАН ГЕОРГИЕВ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ СЕМЕЙСТВО МАЛЕВИ    
КултураВиртуозният музикант е ненадминат със своето майсторство


Известният добрички акордеонист и дългогодишен музикант в Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа" Стефан Георгиев бе удостоен с награда от фирма "Добруджански хляб" АД с управители Дора и Енчо Малеви. "Макар и в тези трудни времена, хора като Стефан Георгиев трябва да бъдат уважавани и почитани. Тази награда е най-малкото, което можем да направим за него. Той е  доайенът на акордеонистите в Добруджа, изключително скромен и етичен човек" - сподели Енчо Малев.
Наградата е парична и е в размер на 500 лева. Идеята хрумнала на г-н Малев спонтанно на новогодишния бал за служителите на "Добруджански хляб" АД по време на невероятното солово изпълнение на Стефан Георгиев. Акордеонистът, който вече е пенсионер, е ръководител на оркестъра на Представителната фолклорна танцова студия "Добруджа". Малките изпълнители са изнесли програма за служителите на фирмата. Енчо Малев е добър приятел на ансамбъл "Добруджа" и студията, подчерта техният ръководител Стоян Господинов. Той припомни, че бизнесменът спонсорира студията с 5 000 лева за изработването на костюми.
"Досега не е имало творец, който да хване характерната пръстовка на Стефан Георгиев. Никой все още не се е научил да свири като него" - подчерта още Ст. Господинов. Акордеонистът е свирил в ансамбъл "Добруджа" в продължение на 46 години.
Енчо Малев заяви още, че той и съпругата му ще продължат да помагат на талантливите изпълнители от ансамбъл "Добруджа" и студията. "Житницата на България дава хляба и неповторимите добруджански народни песни и танци" -  сподели още г-н Малев.
 


Сходни връзки

АКОРДЕОНИСТЪТ СТЕФАН ГЕОРГИЕВ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ СЕМЕЙСТВО МАЛЕВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди