изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:06 EET
Застреляха Боби Цанков в центъра на София    
Новини
Малко след 12,30 часа днес в центъра на София е имало стрелба по трима души, като единият прострелян е починал, съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на МВР.


По информация на БТА и Дарик радио убитият е скандалният радиоводещ Боби Цанков.

Екшънът се е разиграл в района на площад "Света Неделя" – между булевард „Стамболийски“ и улица „Цар Самуил“. На място има много полиция, следователи. На улицата видимо няма никакви следи, стрелбата вероятно е станала във вход на жилищна кооперация, където в момента влизат следователи и полицаи, предаде "Фокус".

По информация на Дарик радио двама мъже са открили стрелба по други трима, единият от които Цанков. Той е починал на място, а другите двама са ранени и са откарани в болница.

Нападателите са избягали в посока към църквата "Св. Неделя".

Това е поредният опит за покушение срещу Цанков, след като бяха направени няколко неуспешни. През 2006 г. той беше ранен при взрив пред дома му в София. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището, но тогава никой не пострада. Радиоводещият оцеля и при стрелба.

През ноември пък Цанков се оплака, че е бил заплашен с убийство от ромския бос Стефан Бонев-Сако заради книгата за престъпния свят, която написа. Тогава Сако беше арестуван. Задържан бе и столичен адвокат, който го изнудвал да промени показанията си срещу него.

Популярният радиоводещ беше известен с връзките си убития наркобос Антон Милтенов-Клюна. През 2004 г. заради Цанков избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.

Срещу Боби Цанков се водят множество дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че я е излъгал с 50 000 лева.

Цанков става вторият убит, написал книга за престъпния свят. Писателят Георги Стоев, който беше близък до подземния свят, бе застрелян на 7 април 2008 г.

Дир.бг

ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ: Боби Цанков беше убит при престрелка в София

 


Сходни връзки

Застреляха Боби Цанков в центъра на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди