изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:10 EEST
Куршум и за новия "хроникьор на мафията"    
Новини

Бившият радиоводещ Боби Цанков е бил прострелян и е починал при престрелка близо до площад "Света Неделя" в София. Инцидентът е станал около 12.30 ч. във вторник във входа на жилищна кооперация, на ъгъла на бул. "Стамболийски" и ул. "Самуил", намираща се на около 50 метра от СДВР и в близост до Съдебната палата



Според първоначална информация двама души са открили огън срещу други трима, единият от които е починал, а другите двама са ранени и откарани в "Пирогов".

Към момента не е ясно дали двамата ранени са бодигардове на Боби Цанков или случайни минувачи.

Нападателите са се оттеглили в посока към църквата "Св. Неделя".

На 14 ноември м.г. полицията задържа сочения за наркобос Стефан Бонев – Сако, след като Боби Цанков се оплака, че Сако го подгонил с колата си и се заканил да го убие, ако не спре да пише в пресата за изчезналия Методи Методиев – Мето Илиянски.

Напоследък Цанков се изявяваше като новия "писател за мафията" в България и публикува в жълтата преса редица статии, в които твърди, че е свидетел или пряк участник в различни процеси в подземния живот. Твърди се, че се е движел с охрана.

В една от многобройните си изяви Цанков неотдавна обяви, че лично е предал документите, с които преди 6 г. Меди Методиев – Мето Илиянски напусна страната. От 2003 г. Илиянски е в неизвестност и оттогава за изчезването му има две версии. Според едната той е убит, а според другата е в ЮАР. Цанков обяснява, че Сако го е заплашвал именно заради този му разказ.

Според информирани източници голяма част от вестникарските разкрития на Боби Цанков, както и предизвикания скандал със Сако, са по поръчка на Златомир Иванов – Баретата, който с повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и подбуда за убийство.

През ноември съдът освободи Сако под гаранция от 6000 лв., независимо от протеста на прокуратурата, че той бил "наследник" на смятания за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки.

Убийството на Боби Цанков е първото по-сериозно покушение, свързано с организираната престъпност, с което се сблъсква правителството на Бойко Борисов.

Цанков, който отскоро започна да се изявява като "хроникьор на мафията", бе сполетян от същата съдба, както и Георги Стоев, който официално се титулуваше "писател на мафията" и твърдеше, че разказва за родния ъндърграунд от първа ръка, защото е бил част от него. Стоев бе застигнат от куршум в главата на 7 април 2008 г. край хотел "Плиска" в София.

През 2006 г. Боби Цанков беше ранен при взрив пред дома му в София. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището на родителите му, но тогава никой не пострада. Цанков, който открито се хвалеше с близостта си с убития Антон Милтенов - Клюна, оцеля и при стрелба.

През 2004 г. заради него избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.

Срещу Боби Цанков се водеха куп дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че той я е излъгал с 50 000 лева.

Мартин Радославов, главният редактор на в. "Уикенд”, където излизаха писанията на Цанков, разказа пред БНР във вторник как преди Нова година Боби му казал, че е поръчал бронирана кола, защото чувствал заплаха за живота си. Освен това се движел с охрана, осигурена от Баретата.

Радославов добави, че Боби Цанков е написал книга, в която става дума и за "Наглите”, "така че може и там да се крие ключът". Според Радославов "ключът" може да е и инцидентът със Сако. Очевидно всеки, който издава тайните на подземния свят, не е застрахован, заключи главният редактор на "Уикенд”.

http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Куршум и за новия "хроникьор на мафията" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди