изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:53 EEST
Кой бе Боби Цанков... От кариерата до делата!    
Новини Борис Николов Цанков е роден през 1979 г. в София, завършва СМУ „Любомир Пипков”. Изявявал се е като водещ на SMS-игри по Радио „7 дни”, Радио „Хит 7”, Радио „Сигнал плюс”, Радио „Спорт”, Радио „Вива”, Радио „Браво” - Варна, Радио „Практика”, Радио „Екстрийм” - Перник, ТВ „Канал 2001”, „Балкан - Българска телевизия”, Телевизия „СКАТ”, „BGTV” (България Кабел), Телевизия „7 дни” ...


Името му нашумява след ареста му на 24 юни 2003 г.

Бизнес дамата Валя Червенкова сигнализира прокуратурата за това, че е измамена от него, след като му дала 50 хиляди лева срещу обещание за реклама. Водещият е задържан веднага след предаването си по радио Вива.
На 25 юни Софийската районна прокуратура потвърждава ареста му за още 72 часа.

Цанков е задържан в ареста на 2-ро РПУ. Заместник- районният прокурор на София Петър Чалъмов заявява в интервю, че арестуваният водещ, е обвинен в измама в особено големи размери. По неговите думи срещу Цанков има три образувани наказателни дела. От измамите му са пострадали над 1000 души от територията на цяла България
През август същата година Цанков е освободен срещу 25 хил. лв. гаранция.

Според публикации в медиите Цанков действа по няколко схеми: обявява, че
първите, които се обадят на телефона на предаването му, получават безплатна реклама. След като проучи част от обадилите се, Цанков звъни на онзи, който му се струва най-платежоспособен. Съобщава му, че печели безплатна реклама, но трябва да си плати ДДС-то. В друг вариант твърди, че както реклама може да осигури и билбордове за София, но за тях трябва да му бъде платено допълнително. В трети случай обявява, че спечелилият получава реклама за определена сума, но трябва да внесе половината от нея, за да бъдат разпределена между шефовете на радиото и спонсорите. Според публикации в медиите той прибирал суми между 3000 и 17 000 лв.

На 15 ноември 2003 г. бомба избухва на перваза на прозореца на дома, в който живеят родителите на скандалния радиоводещ. Експлозията разтърсва централните столични улици „Цар Асен", „Хан Аспарух" и бул. „Витоша" към 16,45 ч вечерта. По това време Цанков се намирал във вкъщи, но не е пострадал. След атентата се появяват версии в медийното пространство, че взрива е насочен

Антон Милтенов – Клюна. Лансират се твърдения, че Клюна покровителства водещия.
На 3 юни 2004 г. е арестуван отново. Той е задържан от полицията и принудително отведен в столичното следствие на ул.

"Развигор" №1. Арестът на Цанков е във връзка с постановление за принудително довеждане по старо дело.
Ден по-рано той е разпитван от полицията по подозрения, че е свързан с Антон Милтенов-Клюна. Тогава - на 2 юни 2004 година, Боби Цанков е ранен при взрив, който избухва във входа на кооперацията, където живееят родителите му на улица "Цар Асен" 55. Цанков е приет в "Пирогов" с наранявания по главата и тялото без опасност за живота му. Бомбата е избухва, когато Цанков е влизал във входа на кооперацията. Цанков е бил придружаван от своя бодигард и шофьорьт му, които не са постарадали.
На 27 февруари 2006 г. радиоводещият е арестуван за 24 часа в столичното 6-о РПУ. Срещу него е образувано дознание за множество измами. Със съдебно определение е извършено претърсване на дома му на столичната улица "Цар Асен", където Цанков живее с родителите си. След това той е отведен за разпит в Икономическа полиция на СДВР.

На 2 март 2006 г. състав на Софийския районен съд оставя за постоянно в ареста скандалния радиоводещ.

Журналистът бе задържан по искане на съда поради множеството икономически престъпления, които е извършил. Жалба срещу него бе подала простреляната на централния пазар във Варна преди три години Ваня Червенкова. Бизнесдамата е и основен свидетел по делото срещу Цанков.

Едно от нападенията срещу Цанков стана повод за смяната на директора на НСО. Ген. Димитър Владимиров освободи поста, след като стана ясно, че радиоводещият е бил охраняван от един действащ и един бивш гард от НСО. Общо 13 служители на НСО са били засичани в контакти с Боби Цанков.

В последно време Цанков време пише книги за босовете на подземния свят, в които се разкрива шокиращи подробности. Последната такава е озаглавена "Тайните на мутрите".

Цанков на няколко пъти вече се е оплаквал, че е бил заплашван със смърт. През ноември 2009 г. той потърси помощ от полицията, защото е бил заплашван от наркобоса Стефан Бонев – Сако във връзка с книгите му.

Източник: Фокус

actualno.com

 


Сходни връзки

Кой бе Боби Цанков... От кариерата до делата! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди