изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:45 EEST
ПОД ВЪПРОС Е ИЗДРЪЖКАТА НА ПОЖАРНАТА В АЛБЕНА    
НовиниИздръжката на пожарната в Албена е под въпрос.

 Това съобщава в последния си брой общинският вестник „Балчик”. Той цитира кмета на морската община Николай Ангелов, който заявява, че като кмет не е съгласен да издържа противопожарната служба в Албена, което е чисто държавна отговорност. „Ако ние продължаваме да плащаме, държавата никога няма да си поеме отговорността по издръжката”, казва кметът, цитиран от вестника. Коментарът му е по повод поредното искане до община Балчик за продължаване на финансовата издръжка на пожарната в Албена и през 2010 г. Становището на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Общинския съвет в Балчик е да не се подновява договорът докато не се разгледат отговорностите на Балчик и Албена. Годишно община Балчик отделя по 90 000 лева за издръжка на пожарната, а държавната отговорност е спряла от 2000 г. В доклад, който е внесен до община Балчик директорът на областната дирекция на МВР в Добрич Стефан Йончев е декларирал безпокойството си, че, ако службата се закрие, няма да се  гарантира пожарната и аварийна безопасност в курорта Албена и селата от Батовската долина. В доклада се посочва още, че специализираното звено в Албена е сред 20-те обекта, които са най-пожароопасни и такива с такива с важно и международно значение. Службата охранява територия от 70 кв. км с население от около 50 000 души – постоянно живеещи или почиващи. Над 450 са обслужващите заведения за хранене, средства за подслон и търговски обекти. Легловата база е за около 31 000 места.
„Ако издръжката на службата бъде прекратена, съществува опасност от несвоевременно реагиране на възникнали пожари, други произшествия, аварии и бедствия, което може да доведе до големи материални щети и дори човешки жертви, се подчертава в искането до общината. В него се подчертава, че дирекцията на МВР продължава усилията си за одържавяване на щата на РУ „Пожарна безопасност и спасяване”- Албена.
 


Сходни връзки

ПОД ВЪПРОС Е ИЗДРЪЖКАТА НА ПОЖАРНАТА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди