изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:07 EET
Убийството на Боби Цанков е знаково престъпление, според Бойко Ганчевски    
Новини София. Убийството на Боби Цанков е знаково престъпление, каза пред Агенция „Фокус” криминалният психолог Бойко Ганчевски.

Колкото и да е скандален убитият, това е предупреждение за другите, които се занимават с тази опасна дейност. Той даваше една информация за минали и настоящи явления в организираната престъпност и убийството му е знаково предупреждение на всички, които се опитват да дават такава информация за престъпния свят, колкото и това да звучи като художествена измислица.
Явно има засегнати лица и смятам, че една от версиите би могла да е тази, каза Ганчевски.
По думите му - ясно е, че у нас има бандитски групировки от мафиотски тип, които с това показно убийство искат да покажат превъзходство над държавата и над властта и да всеят страх в тези, които пишат за подземния свят и се занимават с разследваща журналистика.
Друга версия за престъплението може да е свързана с подадена информация от бившия радиоводещ към органите на реда или да става дума за негови отношения с криминални лица, включително за парични дългове.
Министерството на вътрешните работи реагира в последните няколко седмици изключително ефективно, предупреди, че ще започне работа и срещу битовата престъпност, срещу наркотрафика, което вероятно активизира този престъпен контингент и той иска да даде отпор. Все още в този бандитски контингент съществува чувството на безнаказаност и държавата трябва да направи всичко възможно да натиска тези лица, които тя ги знае. Това са бивши затворници, рецидивисти, с дълги присъди и досиета, каза криминалният психолог.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Убийството на Боби Цанков е знаково престъпление, според Бойко Ганчевски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди