изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:04 EEST
ОТ АРХИВИТЕ В МРЕЖАТА: Ицо Петрофф: Клюна и Боби Цанков бяха най-скандалното гей семейство    
ИнтервютаИзвестният диджей на 80-те години – Асен Накев, имаше сексуална близост с малолетни момчета, които проституираха за храна, бира или няколко кебапчета.

Скандалният тв водещ Боби Цанков (в средата) е имал гей афера с Антон Милтенов-Клюна (на малката снимка).
Скандалният тв водещ Боби Цанков (в средата) е имал гей афера с Антон Милтенов-Клюна (на малката снимка).
 
Поради големия интерес, предизвикан от поредицата интервюта с легендарния рокаджия, композитор, певец и мениджър Ицо Петрофф, той се съгласи да продължи своите скандални разкрития, свързани със средите на шоубизнеса и подземния свят в БГ. В това интервю той разказва за перипетиите си с известния диджей през 80-те години - педофила Асен Накев, версиите за екзекуцията на Антон Милтенов - Клюна и още много известни имена от престъпния живот...

.............................................
- Ицо, ти си бил част от артистичната бохема в края на 80-те години. С кои известни личности си бил и къде се запозна с Асен Накев?


- Още в края на 80-те моето увлечение към танцовото изкуство, модерния начин на живот ме нареди в челните места на софийската бохема по това време. Независимо от строгите наставления на милиционерските лакеи аз не пожелах да се откажа и отрека от приятели и личности, за които доста често съм чувал, макар и под сурдинка, лошата думичка „педал”! Това безспорно ми носеше куп проблеми, от които само един Господ знае как се измъквах и не ми навличаха по-големи неприятности, защото точно тогава много интелектуалци и хора на изкуството преживяваха тежки моменти.

По това време контактувах с млади, инакомислещи и несъгласни с тоталитарната власт на комунистическия строй. Приятели ми бяха музиканти от групите „Златни струни”, Наско Бандарака от „Бандараците”, с които доста често си говорехме за рокмузиката от началото на 60-те. Общувах с колоритните имена от артистичната бохема Васил Димитров, Виолета Гиндева и художника-професор Иван Кирков. Познавах балетния критик, сега вече преподавател в Българска държавна консерватория Теодор Попов. С него посещавахме балетни спектакли и балетния конкурс във Варна, където заедно с наши общи приятели успяхме да се запознаем с бъдещите звезди на балетния подиум през последните десетилетия.

Достатъчно е да изброя имената на руснаците Наталия Безсмертнова и Михаил Баришников, французите Клотилд Вейе и Патрик Дюпон и на чеха Любомир Кафка! С всички тези, вече станали световни имена, след конкурсните вечери ние се забавлявахме в нощните завадения на Варна и Златните пясъци. А понякога посещавахме и много нашумялата по това време дискотека „Черноморец” в хотел „Черно море”. Там почти всяко лято гостуваше един от най-търсените диджеи Асен Накев. Имено чрез това известно име в музикалните среди, аз успях да видя очи в очи двете страни на медала. Около него винаги имаше красиви и елегантни момичета и момчета, но макар и в по-късен период успях да видя и

връзките му с долнопробни, изпаднали, безпризорни скитници,

с които той контактуваше, като в много случаи имаше и сексуална близост, а това, което най-много ме вбесяваше, бяха връзките му с малолетни момчета, които проституираха за храна, бира или няколко кебапчета и кюфтета.

- Покрай Асен Накев си се запознал и с Вальо Аналгина, кой е той?
- С Асен Накев по това време почти неотлъчно беше един завърнал се емигрант, пребивавал в Холандия и Франция, който се казваше Вальо Аналгина. Този Вальо му доставяше най-търсената музика и заедно с него правеха невероятно шоу. Те бяха едни от най-търсените диджеи в края на 80-те години. Като шоумени те бяха безспорно успели да влязат в модния стил на нахлулата дисковълна и правеха още тогава много сполучливи ремикси на хитове, изпети от дискозвезди като Донна Самър, Джими Самървил и безспорно най-голямата звезда от началото на 80-те – Майкъл Джексън. Дискомаратоните, организирани от тях, препълваха зали като „Универсиада” и „Фестивална”. След купоните на сцената продължавахме в квартирата на Накев, намираща се в квартал „Емил Марков”, където веселбите нямаха край...

- Ти си ми разказвал за един доста недобронамерен случай по време на рожден ден, сигурно и до ден-днешен не можеш да го забравиш?
- От онова време си спомням за един случай, който аз, а и хората, които го знаят, няма да забравим никога! Бяхме на рожден ден на един от приятелчетата на Асен. Може би заради приятното време, подбраната музика и марковите питиета аз се заприказвах с един от любовниците-фаворити на Накев. Казваше се Венци и беше доста харизматична личност. След известно време, може би час или малко повече, искрата помежду ни беше вече просветнала и той тихо ми прошепна: „Ще кажа на Асен, че отивам за цигари, а ти след 10-15 минути, ела пред колонката за таксита, където ще те чакам!”

Не се замислих много и след уговореното време бях там, той ме чакаше с цигари в ръка и усмихнато попита: „Тръгваме ли?!” Признавам си, че в този момент не се замислих за никакви последствия, не очаквах неочакваното и се качихме на първото такси, след което не след дълго пътуване бяхме в моя апартамент. Поприказвахме си, пийнахме по още едно питие и тъй като времето напредваше, ние побързахме да вкусим от насладите на непредсказуемото. И след безспорно страхотния финал, след като запалихме по цигара, на вратата се позвъни. И когато отворих, кого мислите, че видях – две униформени ченгета. Те ми се извиниха за късния час безпокойство и казаха, че са

дошли по сигнал за убийството на другаря Петров.

Аз се стъписах и казах, че това е фалшив сигнал, тъй като баща ми спи, а аз - младият Петров, съм жив и здрав. Те се извиниха и доста сконфузено си тръгнаха. Но може би след 20-ина минути на вратата ми отново се звънна и когато отворих, видях медицинска сестра, която заедно с екип и линейка са пристигнали по сигнал да съдействат по инцидента. Аз направо полудях! Само че определено не очаквах, че ще събудя цялата къща, че комшиите любопитно ще гледат от вратите си и на сутринта към 5-6 часа ще пристигне и Пожарната за пожар, обявен също на моя адрес. Това явно беше върхът на невероятното безумие, за което по-късно свидетели, които били в квартирата на Накев, ни разказваха с каква наслада той е разказвал какви проблеми ще ми причини.

- След този неприятен инцидент какво стана с взаимоотношенията ти с Асен Накев?

- Аз не можах да простя на Асен. Но от негови близки знам, че той не е могъл да преживее, че с тези си действия не е възпрял връзката ми с Венци, която продължи години наред... Нещо повече, той ме запозна и с други приятели на Накев, между които и едно момче, което се казваше Руслан. Беше безкрайно добър, скромен и чистосърдечен. Само че не знаете и не може да предположите какво богатство имаше той – уникален размер на сексуален атрибут! За него по-късно на хората, на който го показвах, зяпваха от изненада и без грам свян заявяваха, че това просто е музеен експонат!

- Не след дълго обаче Асен Насев пак се е опитал да ти навреди, но като бумеранг неговите мърсотии са се обърнали срещу него – какво се случи?
- Тези недоразумения между мен и Асен бяха стигнали до ушите на Вальо Аналгина, който изключително ме ценеше като музикант и добър познат. Един ден минах през кафето на хотел „България” и видях Вальо с негова компания, който щом ме мерна, стана и ми каза, че иска да говори нещо с мен. Не знам дали защото майка му работеше в Софийско градско, или беше дочул нещо от баща си, който беше лекар в Правителствената болница. Не мога да гадая, но явно много притеснен ми каза: „Внимавай с Асен Накев,

натопил те е при разпит в Софийско градско,

но не ти, а определено той ще има големи неприятност!”. Това беше добър повод да изчезна от София и заедно с моите музиканти набързо приехме ангажимент за едномесечно участие в бар-вариетето на „Шатрата” край Правец. Така ченгетата дори и да са ме търсили, не ме откриха, но злощастният Накев е бил открит и всички вестници от това време пишеха, че е заловен един от най-отявлените педофили заедно с три 12-14-годишни момчета. Той беше осъден и лежа 5 години в затвора!

Но след като излезе беше станал още по-откачен и още по-злобен. Поради изминалите години и вече, разбира се, не разсъждавайки злонамерено за него, аз се опитах, макар и вече да виждах, че той е станал половин човек, отново да го приема като един познат. Но явно родителите на насилените деца не са могли да му простят и една вечер е бил причакан в градинката пред новата му квартира в „Овча купел” и е бил смазан от побой от 4-5 човека. За тях не се разбра кои са били, но за Асен след 2-3 месеца се разбра, че вследствие на побоя е получил сърдечен удар и е починал във вилата при родителите си. За съжаление те нямали дори пари да го погребат и Вальо Аналгина е поел разноските по погребението.

- След време вие с Вальо Аналгина сте имали и друга знаменателна среща, в която той ти е споделил скандални истини, така ли е?

- След този разговор аз дълго не бях виждал Вальо, но ние отново се срещнахме. Това стана при едно мое приятелско семейство и след кратък разговор си обещахме да се срещнем след ден-два... Така и стана, ние се видяхме в една виенска сладкарница близо до Операта. След като ми каза, че още живее в Холандия, но си идва и в България и че много ще ми бъде благодарен, ако му съдействам, тъй като съм медийна личност, да разкажа в някое мое интервю за коментарите на българите в Амстердам, за убийствата на подземните босове и по-точно за Антон Милтенов - Клюна.
Негови близки двама приятели са израснали заедно с двама от спътниците на Клюна –

Иван Тодоров - Призрака и Николай Добрев - Цайко. Според Вальо българите емигранти, повечето от борческите групировки, най-много недоумявали как е възможно трима човека да бъдат убити на една от най-оживените улици – „Ангел Кънчев, най-безмилостно и хладнокръвно и с часовникарска прецизност, което на баш тарикатите много им намирисвало на полицейска акция. Определено ги притеснявало и това, че в същото време главният секретар на МВР – ген. Бойко Борисов, навсякъде твърдял по медиите, че е предсказвал разстрела на Клюна, още преди да бъде убит в Амстердам работодателят на Милтенов – Константин Димитров - Косьо Самоковеца.

Генералът безспорно имал право да недоволства от неработещата правна система, защото пак според него, ако работела, Клюна щял да бъде „зад решетките” и естествено жив. Много било трудно на българските холандци да се съгласят с „добре осведомените източници” на МВР, които започнали да никнат като гъби. Но за съжаление с недотам точна информация. Според моя събеседник Клюна никога не бил работил за покойния СИК-аджия Поли Пантев, той определено предпочитал бригадите на Мето Илиенски и Косьо Самоковеца. Българите знаели точно и кога името на Клюна и компания са били по първите страници на криминалните хроники.

Името му не е било нашумяло при неуспешния опит за атентат срещу него, а преди това, когато кумът на Мето Илиенски – Леонид Фотев, известен още като Лоня Джуджето, бил съсечен с брадва и разрязан на парчета. За което емигрантите ни знаели повече от доносниците в България! Те знаели, че Клюна, Демби – Димитър Вучев, и още двама техни приближени са разстреляли единия от убийците на Джуджето, а другите трима са били пребити по същия начин, както бил пребит Леонид Фотев.

- Ти си разбрал и другата версия за убийството на Антон Милтенов – Клюна?

- Хората на Вальо Аналгина, макар и живеещи в Холандия, определено не били съгласни с основната версия на МВР, че Антон Милтенов – Клюна е бил застрелян поради разпределението на наркопазара и борбата за контрола на международния трафик на дрога. Упорито след тях се носела мълвата и много често била коментирана, че

Клюна бил вече изконсумиран, че медиите коментирали всяка негова крачка

и всяко негово действие ставало веднага публично достояние. Това притеснявало неговите приближени, защото вече открито в гангстерските среди плъзнала и мълвата за гей афера на скандалния радио- и тв водещ Боби Цанков с Милтенов. Не само злите езици, а и много от приближените на Клюна коментирали близките им отношения и конкретни случаи за хомовръзката между тях, като най-скандалното гей семейство сред хората от подземния свят!

- А каква е версията на емигрантите ни в Холандия и на Вальо Аналгина за екзекуцията на Антон Милтенов – Клюна?
- Вальо Аналгина много убедително предава версията на нашите емигранти, че големият заподозрян за екзекуцията на Клюна, Призрака и Цайко е бившият командос Златомир Иванов, известен като Златко Баретата. Именно за него се твърди, че е тарторът на столичния наркопазар. Абсолютно опровергават, че уж за него работели и приятелите на Клюна още от деца Рашо и Демби. Според няколко осведомени приятелчета на Вальо дори се знаело кой е разстрелял Славчо Симеонов.

Отново пътищата ни водят към „любимеца” на МВР – Златко Баретата. Според тях убийството на Славчо Симеонов нямало нищо общо с наркотрафика. Просто в един хубав юлски ден в едно столично заведение братята Славчеви и няколко техни хора пребиват жестоко двама-трима от личните телохранители на Баретата. Жертвите на „чуковете” били откарани в „Пирогов” полуживи, абсолютно натрошени в буквалния смисъл на думата, защото колкото и добри да били лекарите, те не могли да гарантират дали от тях впоследствие могат да станат хора. Нещо повече, дори не могли да дадат обещание, че ще оживеят, дори и да останат инвалиди за цял живот.

Едно интервю на Светлана ТЕРЗИЕВА - СЕСИЛ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ОТ АРХИВИТЕ В МРЕЖАТА: Ицо Петрофф: Клюна и Боби Цанков бяха най-скандалното гей семейство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди