изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:13 EEST
Двама от “Наглите” заеквали, не говорели с жертви    
НовиниДвама от групировката “Наглите” - Павел Петков-Павката и Даниел Димитров-Релето - заеквали. За да не бъдат разпознати от пленените си жертви, те не проронвали и дума, докато ги пазели в къщите на ужасите. Това стана ясно вчера от разследването срещу гангстерите, обвинени като извършители на най-ужасяващите отвличания през последните две години.

Вчера магистратите от Софийския апелативен съд (САС) потвърдиха оставането в ареста на братята Митко и Радослав Лебешковски, Павел Петков–Павката, Кирил Кирилов-Монтанския и Цветозар Славчев-Цуро. Петимата бяха арестувани по време на втората акция срещу бандата на 22 декември м. г. Срещу тях са повдигнати обвинения за отвличане и участие в организирана престъпна група. За оставането им зад решетките решаващи се оказали самопризнанията на трима от съучастниците им - Валентин Михайлов-Ихтиманския, Найден Недев и Любомир Симеонов-Гребеца. Последният подробно разказал как Павката, известен още и като Прасето, охранявал част от жертвите. По това време Петков изтърпявал присъда за грабеж на облекчен режим в затворническото общежитие в Казичене. От наподобяващото на санаториум място за изтърпяване на наказания Павката е имал право да излиза, за да коси тревата на стадион “Раковски”.

За да се отърват с по-леки присъди, част от задържаните твърдели, че само са охранявали отвлечените, но нямат нищо общо с организацията на похищенията им. Като основен поръчител бандитите посочвали безследно изчезналия Иван Пайнавелов-Сапата. Предполага се, че той е бил ликвидиран, след като е плячкосал БМВ Х5, с който е бил похитен Киро Киров. В джип от същата марка гангстерите натъпкали Ангел Бончев и пробвали да похитят бизнесмена Салех Асил-Сали.

“Опитен автокрадец може да задигне БМВ Х5 за няколко минути. А такива сред “Наглите” има предостатъчно, категорични са спецченгета. На няколко пъти полицаите безуспешно пробвали да навият сочения за тартор на групировката Ивайло Ефтимов-Йожи да проговори. Според запознати с разследването той е имал информация за всяко едно от похищенията.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Двама от “Наглите” заеквали, не говорели с жертви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди