изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:47 EEST
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: ЗАЩО ИЗСЛЕДВАНИЯТА МЕЖДУ ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ СЕ ЗАПЛАЩАХА?    
ЗдравеВ редакцията получихме сигнал от наш читател, че в дните между двата празника - Коледа и Нова година, изследванията в Клиничните лаборатории на лечебните заведения в Добрич са били само платени.


Той обясни, че във въпросните дни не са били приемани направления. Читателят ни разказа, че се е наложило да плати изследване на детето си и не е имал проблем, но попита дали това е по джоба на един човек от село с финансови затруднения.
Каква е причината да се стигне до платени изследвания през дните между Коледа и Нова година се опита да установи проверка на НДТ. Обърнахме се към ръководителите на три лечебни заведение в Добрич - на медицински център "Добрич" към МБАЛ и към Диагностично-консултативни центрове I и II. И тримата бяха категорични, че на 28, 29 и 30 декември Клиничните лаборатории са работили с направления от здравната каса. За разлика от предни месеци, при нас през тези дни преобладават платените изследвания, каза д- Велина Комарева - управител на ДКЦ I. Тя посочи обаче, че причината не е в Клиничната лаборатория. "В края на тримесечието лимитите на личните лекари са изчерпани и изпращат пациентите за изследвания срещу заплащане", обясни д-р Комарева. НДТ
 


Сходни връзки

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: ЗАЩО ИЗСЛЕДВАНИЯТА МЕЖДУ ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ СЕ ЗАПЛАЩАХА? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: ЗАЩО ИЗСЛЕДВАНИЯТА МЕЖДУ ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ СЕ ЗАПЛАЩАХА?
Автор: Anonymous да 2010-01-06 @ 20:27 EET

За толкова години тази Здравна каса така и не можа да направи една свястна статистика за реалните нужди от направления. Но тя цялата система е такава - калпави лекари, калпави чиновници, прости пациенти.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди