изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:21 EEST
Сложиха охрана на Николай Кокинов    
Ред и сигурност
Главният прокурор Борис Велчев заяви пред журналисти днес, че е имало заплахи срещу прокурори по знакови дела и това не е нещо ново.  “През годините сме имали заплахи, напоследък не мога да отговоря съвсем еднозначно”, каза той. По думите му е имало основания да се мисли, че някои прокурори трябва да бъдат охранявани. Сред тях е бил и градският прокурор Николай Кокинов, защото ръководи една от най-големите прокуратури в България. Борис Велчев обаче отказа да влиза в детайли по тази тема.


bTV съобщи обаче, че на Николай Кокинов е назначена охрана.

По-рано днес заместник-главният прокурор Бойко Найденов призна по повод ареста на Големия Маргин за убийството на Боби Цанков, че сред "последните задържани има такива, които са в ареста заради заплахи към магистрати".

Решението за повдигане на обвинение срещу Красимир Маринов е взето в 24-часовия срок, посочи Велчев.
"Подобни решения не се вземат лесно, въз основа на анализ на събраните доказателства. При първоначалното събрани доказателства е станало ясно, че има поръчители на убийството на Боби Цанков", добави той.
Главният прокурор обаче отказа да коментира какви интереси е засегнал Цанков, посочвайки, че не всички заподозрени лица са задържани.

Не знаем засега името на извършителите на убийството на Боби Цанков, но се надявам те да станат известни, коментира Велчев.

Той бе категоричен, че не е имало хаотичност в действията на прокуратурата и полицията след разстрела на радиоводещия. Според главния прокурор медиите са шумели много за това убийство.

МВР и прокуратурата правят анализ на криминалния контингент, съобщи още главният прокурор. По думите му смисълът на този анализ е да се актуализира списъка на криминалния контингент в страната.
"От края на септември се прави ревизия, за да бъде изяснена цялостна картина на престъпността в България. Образно казано целта е да бъде създаден един регистър на лицата, които имат заявителски материали, досъдебни производства или друг тип материали", посочи Велчев.

Той заяви, че не става за ревизия по същество, а за инвентаризация на преписките. По думите му, ще бъде направена и инвентаризация на ефективността на органите на МВР и на прокуратурата спрямо тези лица. Борис Велчев прогнозира, че до месец-два този процес ще приключи.

"Целта е да се види кои лица с най-много висящи дела са на свобода. Ако се установи, че някое лице е на свобода след сериозни данни за извършено престъпление, ще се поиска обяснение от съответния прокурор". dir.bg

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Сложиха охрана на Николай Кокинов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди