изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:02 EET
Протестиращи срещу промените в Закона за електронните съобщения ще се срещнат с ръководството на МВР    
ОбществоСофия. Представители на Обединен щаб на протеста „България не е Биг Брадър! 2010 не е 1984” ще се срещнат утре с ръководството на МВР във връзка с приетия на първо четене проектозакон за изменение и допълнение на Закон за електронните съобщения (ЗЕС), съобщиха организаторите.

Срещата ще започне в 10.00 часа и на нея ще бъдат обсъдени текстовете в ЗЕС, които представляват заплаха за основни свободи на българските граждани и ще дадем своите аргументи в защита на конституционните ни права. „Смятаме за логично в режим на диалог да представим своите искания на ръководството на МВР, в качеството му на вносител на закона от името на Министерски съвет”, посочват организаторите. Агенция "Фокус"

Борислав Сандов: Много българи не си взеха поука от 14 януари
07 януари 2010 | 17:06 | Агенция "Фокус"
София. Исканията, които бяха поставени от СРОКСОС на протестите пред Народното събрание на 14 януари миналата година, касаещи Студентски град не бяха постигнати, каза за Агенция „Фокус” Борислав Сандов, един от организаторите на миналогодишния протест. Нито държавната, нито местната власт, пое ангажимента да отговори на нуждите на обществото за промени, допълни той. „Доклад, който излезе март месец 2009 г. установи над 80 заведения, които са със статут на нелегални. Имаха нарушения по българското законодателство и по нормите на общинските наредби. В същия момент дори и пословичната „Амнезия” не беше затворена”, каза Сандов. Той припомни исканията на студентите Студентски град да се превърне в едно по-добро място за живеене и обучение, за отдих и почивка, за възможност студентите да се обучават в самия Студентски град, да има повече библиотеки, кина, театри, библиотеки и социални центрове. „Съвсем скоро беше приет Общият устройствен план на София, който засяга и Студентски град. Беше реализирана една идея, която може би е някъде по средата, но със сигурност не задоволява нашите претенции от миналата година, за това Студентски град да бъде обособен като кампос. Да бъде територия, която не просто е квартал на София, а е от национално значение. Беше реализирана идеята за съставяне на мини кампоси. Това означава ограждане на едни територии около самите блокови пространства, които да не бъдат засегнати, да останат зелени площи. Въпросът не беше решен генерално. Около Студентски град, Общият устройствен план предвижда мощно застрояване. Всъщност той ще бъде нещо като няколко малки оазиса от околоблокови пространства, които няма да бъдат засегнати”, каза още Сандов.
14 януари ще остане в паметта на младите хора. Особено на онези, които бяха на площада, посочи Сандов. Според него на този протест българите са разбрали, че различни социални групи могат да се борят заедно за постигането на целите си. Според Сандов много българи не са взели поуката от 14 януари - не се борят за правата и за държавата си. Сред сериозните проблеми на младото поколение той посочи емиграцията на социално активната част от населението на страната.
По повод предвидения протест за 14 януари тази години, отново пред парламента Борислав Сандов каза, че протестиращите се изправят срещу гласуваните промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС) даващи достъп, на служители на МВР, до пълната информация и личната кореспонденция на всеки един гражданин. „Същите хора, които и миналата година не искаха промените в ЗЕС, сега са в основата на обединения щаб в съчетание с много други организации. В предния мандат промените бяха блокирани най-вече чрез граждански инициативи. Сега по всичко личи, че нещата са стигнали до същия момент, в който е необходимо да се покаже решителност на площада, разбира се и в пленарна зала, защото аз съм сигурен, че и там тече сериозен дебат”, каза Сандов. Според него проблемът с организираната престъпност трябва да се реши на ниво комуникация между службите, по-добра работа и ограничаване на корупцията в сектора.
Стоян ЦОНКОВ

 


Сходни връзки

Протестиращи срещу промените в Закона за електронните съобщения ще се срещнат с ръководството на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди