изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:10 EEST
ЩЕ ПРАВЯТ МИДЕНА ФЕРМА В КРАНЕВО    
НовиниДа бъде изградена още една мидена ферма по Северното Черноморие предвижда инвестиционно предложение, което вече е депозирано пред Министерството на околната среда и водите.

Предложението е новата ферма да е в акваторията на Черно море в района на село Кранево. Проектът е за 240 декара в крайбрежните морски води, които да осигуряват условия за живот и  възпроизводство на черупкови организми, пише в последния си брой общинският вестник „Балчик”. Предвижда се технологията за изграждане на мидената ферма да е плаваща от типа „дълги линии”. При това всяка линия ще представлява въже с дължина 100 метра с поставени 80 колектори. Предвижда се линиите да бъдат разположени на 25 реда. Инвестицията е за 150 реда с общо 1200 колектора.
Предвижда се да се извършва мониторинг на качеството на водата.
Предложението до МОСВ е за откриване на процедура за издаване на разрешително за ползване на воден обект в акваторията на Черно море за аквакултури и свързаните с тях дейности. Районът, където  ще се развива дейността, е съгласуван с МОСВ, РИОСВ, Басейнова дирекция, „Морска администрация”, съобщава още изданието.
 


Сходни връзки

ЩЕ ПРАВЯТ МИДЕНА ФЕРМА В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди