изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:30 EEST
В ДОБРИЧКО ЕВРОСУБСИДИИТЕ СА ПОЧТИ ИЗПЛАТЕНИ    
НовиниФермерите от областта чакат националните доплащания

Голяма част от земеделските производители все още не са получили европейските субсидии за обработка на земя, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители в България.
Според фермерите, цитирани в съобщението, по банковите им сметки все още не са преведени никакви пари, а когато са декларирали площите, които обработват, не са установени застъпвания и други нарушения.
Преди дни министър Мирослав Найденов съобщи, че всички земеделски производители, които са изрядни, са получили субсидии от Европейския съюз, а националните доплащания към тях ще бъдат изплатени до края на февруари, отбелязват от асоциацията.
От организацията добавят, че през декември са изплатени едва около 10 процента от националните доплащания за единица площ.
Въпреки това, все още има стопани, които не са получили никакви пари, за което, според тях, няма конкретна причина, добавят от асоциацията.
Производители са заявили, че не са изплатени и субсидии за необлагодетелствените райони, както и за агроекология.
Фермерите настояват земеделският министър да разясни причината биоземеделците и зеленчукопроизводителите все още да не са получили европейските средства.
От асоциацията очакват министерството да посочи конкретни срокове, в които ще бъдат платени парите за обработка на земя, които се полагат на земеделците.
НДТ потърси за коментар Кирил Жендов - член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Добруджанския земеделски съюз. Той каза, че в Добричка област европейските субсидии са изплатени на почти всички земеделски стопани, с изключение на тези, които имат някакви нередности или нарушения. Засега фермерите от областта остават в очакване на националните доплащания.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧКО ЕВРОСУБСИДИИТЕ СА ПОЧТИ ИЗПЛАТЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди